Milijarder smatra da je najbolji savet u životu dobio od oca i to samo u dve rečenice

Mark Kjuban, čije se bogatstvo procenjuje na oko 4,3 milijarde dolara, otkrio koje savete smatra najboljim koje je dobio u životu.

Mark Kjuban, foto: Depositphotos/s_bukley
Mark Kjuban, foto: Depositphotos/s_bukley
.

Reč je o dve veoma jednostavne rečenice: "Danas si najmlađi što ćeš ikad biti. Živi tako."

"Taj savet sam dobio od oca. Poenta je bila da počinjemo misliti da smo stari kako dosežemo veći broj godina. Tada se osvrnemo unazad i shvatimo koliko smo zapravo bili mladi, a da nismo iskusili stvari koje smo želeli jer smo mislili da smo stari", objasnio je Kjuban.

Dakle, uradite sve ono što želite. Nemojte nikad dopustiti da morate izgovoriti rečenicu: "Eh, da sam barem..." Možda zvuči otrcano, ali žaljenje za nečim je uvek teže od toga da pokušate, pa makar i ne uspeli.

Inače, Mark Kjuban široj javnosti je poznat kao vlasnik kluba Dalas Maveriks, a jednom prilikom je izjavio da se recept za poboljšanje NBA lige krije u našoj regiji, tačnije u Sloveniji.

"Da mi naše klince u što ranijem uzrastu pošaljemo u Sloveniju da se obrazuju, NBA liga bi bila hiljadu puta bolje mesto. Slovenci samo uče kako igrati košarku, dok naši ovde samo uče o zakucavanju i izradi popularnih videa za Jutjub", rekao je Kjuban 2018. godine kad su ga upitali za mišljenje o slovenskoj NBA zvezdi Luki Dončiću.

Izvor: index.hr