Ako ste kao DETE živeli u BESPARICI saznajte kako je to uticalo na razvoj vaše ličnosti!

Za pojedine ljude novac je samo sredstvo, za druge je način da dođu do važnih stvari... Način na koji vidite i upravljate novcem ne odražava se samo na vaše finansije, već i na vašu ličnost

foto: Depositphotos/AsierRomeroCarballo
foto: Depositphotos/AsierRomeroCarballo
.

Novac vas može podsećati na prošlost.

Ako ste živeli u porodici koja je imala problema sa novcem, to može da ostavi emocionalne ožiljke i učini da se osećate nesigurno, jer ste videli da vaši vršnjaci imaju sve te stvari.

Ta nesigurnost može da vas prati i tokom vašeg odraslog života. To može da uslovi škrtarenje novca, ili opet opsesivnu kupovinu stvari za koje ste bili uskraćeni tokom odrastanja.

Novac će vam pokazati šta mislite o sebi.

Ako se osećate kompetentnim u bavljenju finansijskim stvarima, verovatno ste samouverena osoba.

Ako se plašite gubitka novca i radije ga držite na jednom mestu, to može značiti da niste sigurni u sebe. Ako ne možete upravljati finansijama, verovatno ste nesigurni i u drugim životnim odlukama.

Novac može da pokaže vaše strahove.

Kada osoba ostane bez stalnog priliva novca, svi strahovi isplivaju na površinu. Neko se plaši zdravstvenih problema, drugi se plaše da saopšte roditeljima da "nisu uspeli", treći imaju strah da deci neće obezbediti sigurnu budućnost... Novac otkriva šta cenite i šta ne želite izgubiti ni pod kojim uslovima.

Novac otvara ideje o budućnosti.

Neko ko nije brinuo o novcu i čija je porodica bila finansijski stabilna, kasnije je dosta ambiciozniji, dok oni koji su živeli u neimaštini, stalno prezaju i psihički sami sebe sprečavaju da ostvare svoje snove.

Novac vam pomaže da sahvatite ko ste.

Ako ste kao dete živeli u porodici koja se finansijski borila, možda ćete osećati strah od finansija uprkos tome što imate dobro paćen posao. Stalno ćete kalkulisati šta treba da platite, a šta možete da odložite za kasnije, piše Bright side, a prenosi Stil.