Otkrijte na vreme: Kakve su vaše prijateljice?

S vremena na vreme, tvrde stručnjaci, poželjno je preispitati prijateljstva. Tako ćete biti sigurni da niste okruženi osobama koje vam u zamenu za kvalitetno pouzdano prijateljstvo nude tek plitko učestvovanje u odnosu. Takvim osobama verovatno niste ni skloni da poveravate tajne, iskreno ne očekujete emocionalnu potporu i ponekad im pristupate sa zadrškom.

Kakve su vaše prijateljice?, foto: Depositphotos/konradbak
Kakve su vaše prijateljice?, foto: Depositphotos/konradbak
.

Kako biste detektovali površne veze, predstavljamo vam nekoliko situacija posle kojih ćete bolje videti pravo lice svojih prijateljica, a onda i pretpostaviti koliko bi takav odnos mogao da potraje.

Nisu upoznate s porodičnom situacijom

Površna prijateljica verovatno neće pokazati puno interesa za vašu porodičnu situaciju, pa zbog toga sigurno i ne zna da nabroji članove vaše uže ili malo šire porodice. U kakvim ste odnosima sa svojim bratom i šta se važno događa u životu vaše sestre, takođe neće biti od važnosti vašoj površnoj prijateljici.

Od osobe koju nimalo ne zanimanju vaši članovi porodice zapravo i ne možete da očekujete emocionalnu podršku. Prava prijateljica, naprotiv, ponašaće se poput malog detektiva pokušavajući da sazna sve detalje iz života vaših bližnjih.

Nikad nisu upoznale vašu mamu

Površna prijateljica verojatno ne zna ime vaše mame, a još manje bilo kakve informacije o njoj. Rođendanska ili neka druga okupljanja u kojima učestvuje vaša mama, površna prijateljica će pohoditi vrlo kratko ili će ih čak izbeći u poslednji tren.

Prava prijateljica će ceniti osobu koja vas je donela na svet, pa će ponekad i prisustvovati zajedničkoj večeri ili u njenom društvu biti na događajima važnim za vas.

Ignorišu vaše poruke

Iako se radi o jednom od najtipičnijih znakova da nekome nije previše stalo do vas, važno je spomenuti. Površne prijateljice pregledaće vašu poruku, a onda odgovoriti u vreme kad to njima odgovara dok će prave prijateljice ceniti vaše vreme i uzvratiti porukom čim pre.

Nestanu na dan selidbe

Površne prijateljice neočekivano će zaboraviti datum vaše selidbe. U slučaju da ipak odluče da 'priznaju' taj važan dan, verovatno će svoj nedolazak opravdati bolešću ili nekim drugim važnim obvezama.

Prave prijateljice spremno će dati ruku za unošenje kauča u novi stan i čak neće prigovarati ako se pokoji put spotaknu preko kutije.

Zapravo vas ne poznaju kao ni vi njih

Nemate pojma koju muziku sluša ili čak ako pogodite žanr ne možete se baš nikako da se setite njenih najomiljenijih izvođača? Reč je o površnoj prijateljici kojoj je verovatno nepoznata i vaša muzička lista. One jednostavno ne mare za vaše strasti ili vi nemate potrebu taj deo da podelite s njima.

U svakom slučaju, možda je vreme da se zapitate zašto je vaše prijateljstvo tako površno. Prave prijateljice znaće s kojim ste bendom bili opsednuti u srednjoj školi, ili na koji od njih ste bili alergični.

Istorijat vaših veza im je potpuna nepoznanica

Površna je ona prijateljica koja nema pojma s kim ste izlazili pre nego što ste ušli u poslednju vezu ili brak. Vaši studentski kratki ljubavni izleti ili neke druge kratkotrajne romanse jednostavno nisu na njihovom radaru, a moguće je da se često zbune oko imena vašeg sadašnjeg partnera.

Ne samo što mogu da nabroje sve vaše ljubavne izlete, prave prijateljice će znati i imena protagonista veze, ko je s kim raskinuo i zašto.

Nisu vam oslonac

Kada stvarno zagusti, prijateljice kojima nećete odmah poželeti da se poverite, verovatno su površne. Obično su umesto reči podrške, one dosad nudile isprazne rečenice, a razgovor nastavljale stavljajući svoje potrebe u fokus.

Prava prijateljica će na prve znake bolesti doneti pileću supu, strpljivo pomagati dok se ne odlučite za idealan "outfit" za sastanak ili će vam ponuditi maramicu ako vam šef smanji platu.

Ne raduju se zbog vas

Površne prijateljice uvek će monopolizovati razgovor bez obzira kako sjajne vesti imate. Uvek se sve vrti oko njih, dok vaš život nije u fokusu.

Prava prijateljica želi da znati sve o vama, a u razgovorima učesvujete podjednako.

Ekstremno su sebične

Ako vaša prijateljica u obzir ne uzima vaša osećanja, ne pomaže vam kada je to potrebno ili ne zna ko ste zapravo, vreme je da joj date etiketu površnosti. Najbolje bi bilo da joj ne poveravate tajne, jer ne znate da li će o tome saznati i drugi. Zapravo, ne bi bilo mudro uopšte joj pokloniti poverenje, jer nikad ne možete da znate hoće li ga izdati.

Izvor: miss7