Predojević: „Mladi kažu 400, 500 evra pa čak i 1000 – to su niske plate“; Đoković: „Oni govore istinu, to jesu niske plate“

„Fondacija Novak Đoković“ ove godine organizuje konferenciju „Originalni razgovori“ na kojoj će mladi imati priliku da se upoznaju sa intervjuima za posao ili da pronađu svoje prvo zaposlenje budući da će na konferenciji biti prisutne i brojne kompanije. Šta će mladima doneti ova konferencija pričala je u „Jutru“ Prve direktorka Fondacija Jelena Đoković.

Srđan Predojević u razgovoru sa Jelenom Đoković, foto: Prva TV
Srđan Predojević u razgovoru sa Jelenom Đoković, foto: Prva TV
.

„Originalni razgovori su naš odgovor na potrebe mladih. Nakon završenih studija oni traže posao i tu se susreću sa stresom kako da realizuje svoje ciljeve, a prva stanica su razgovori za posao“, rekla je Jelena koja je dodala da mladi žele da rade i da imaju mnogo energije da menjaju svet.

„Kada počnu da rade obično im se kaže, ćuti, sedi, nemaš ti pojma, stiči iskustvo, što nije pravi način za napredak jednog mladog uma kao što je njihov“, istakla je Jelena.

Kako u Fondaciji savetuju mlade da se spreme za posao, kako ih treba motivisati i usmeravati, objasnila je u razgovoru Jelena Đoković.