Zanimljivosti

Mnogi misle da jesu, ali ovo su zapravo 3 najpametnija horoskopska znaka!

Naravno da horoskop ne određuje nužno i inteligenciju čoveka, brojna testiranja mogu da pružr uvid u nekakvu generalnu inteligenciju s obzirom na prosečni rezultat za svaki znak. Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagođavanje na nove situacije, razumevanje i korišćenje apstraktnih pojmova kao i prethodnog znanja u novoj okolini.

16.02.2020. - 16:00h
Jeste li i vi među njima?
Jeste li i vi među njima?foto: Depositphotos/g_studio

Često je za nečiji uspeh u životu odgovornija emotivna inteligencija od samog koeficijenta koji se meri na testiranjima, no s obzirom na upravo tu, merenu inteligenciju, ovo su tri najinteligentnija znaka:

Vodolija
Pripadnici ovog znaka ekstremno su inteligenti, što objašnjava kako je među njima veliki broj proslavljenih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talenat drugačijeg i originalnog pristupa problemima, te veliku mogućnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

Blizanci
Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a naspram drugih znakova odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rešenja problema bez preterane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni da se posvete nečemu.

Jarac
Pripadnici ovog znaka poseduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih tera naviše u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidnu memoriju koja im omogućava da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvek koriste, a odlično primenjuju stečeno znanje te nikad ne zaboravljaju ono što su jednom savladali.

Izvor: 24sata.hr