Počela prodaja ulaznica za FEST 2014

Beogradski međunarodni filmski festival FEST je od svog početka izrastao u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koji su odrasle mnoge generacije. I ove godine publika će moći da vidi najnovija ostvarenja vrhunske svetske kinematografije. Najbolju selekciju filmova sa festivala iz Kana, Toronta, Berlina, kao i zlatni presek autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma ljubitelji sedme umetnosti će imati priliku da vide u Sava centru, Domu omladine Beograda, Dvorana KCB, Fontani, a od ove godine i u Dvorani Doma sindikata.

.

42. Međunarodni filmski festival FEST održaće se od 28. februara do 9. marta 2014.

Iako je prvi FEST održan pre više od 40 godina i ove godine sa istom energijom nastavlja svoj veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.
Kao i svake godine, na FEST-u 2014 nas očekuju najbolje premijere svetske i domaće produkcije. Biće prikazano sedamdesetak filmova, a među njima je i „La vie d’Adèle“ Abdelatifa Kečičea, koji je dobio Zlatnu palmu u Kanu 2013. godine. U najavi su i premijere domaćih filmova. Čak dvanaest filmova sa ovogodišnjeg repertoara nominovano je za Oskara u najmanje jednoj kategoriji, čime filmovi na FEST-u broje ukupno 41 nominaciju. Pored toga što afirmiše mlade autore i predstavlja neotkrivene bisere svetske kinematografije, na FEST-u se uvek mogu videti i najnovija ostvarenja kultnih autora. Neke smo videli i prošle godine, dok smo se nekih uželeli čekajući njihove nove filmove koji će ove godine vladati FEST-om. Dovoljno je reći da ćemo na 42. FEST-u imati prilike da vidimo najnovije filmove Džarmuša, Polanskog, Terija Gilijama, Braće Koen, Larsa Von Trira, Soderberga, Vajde, Ralfa Fajnsa, Vudija Alena… da bismo shvatili kakav filmski karneval nas očekuje.

Ulaznice će se prodavati od subote 1. februara po ceni od 220 do 350 dinara, dok će za Svečano otvaranje i film Nimfomanka cena karte biti 500 dinara.

Karte su u prodaji na blagajnama dvorana Sava centra, Doma omladine, Dvorane kulturnog centra,Doma sindikatai bioskopa Fontana.

Od 1. do 7. februara važi popust od 10 % na komplete karata po terminskim linijama.

Program možete pogledati na zvaničnoj stranici FEST-a ovde.