Ovaj predivni čovek je dečji hirurg. Posle svake operacije skalpel menja flomasterima, a razlog je zaista NEVEROVATAN! (VIDEO)

Zavoje nakon operacijaovaj doktor oslikava kako bi se deca manje plašila. Dr Robert Pari želi da ulepša deci vreme provedeno u bolnici nakon operacije koliko god je to moguće.

foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot
.

On posle skalpela, u ruke uzima olovku i crta likove iz crtaća koje zatim stavlja na zavoje dok deca još spavaju posle anestezije. Kada se probude manje su u strahu jer im se na operisanom mestu nalazi omiljeni lik iz crtanog filma, piše Metro.co.uk.

Iz dečje bolnice Akron u Ohaju gdje radi dr Peri kažu: "On pronađe način da ožiljak od operacije ne bude jedina stvar po kojoj će dete pamtiti bolnicu. Iznenadi ih s crtežom njihovog omiljenog lika iz crtaća ili nečim drugim što jako vole."

Pari radi u dečjoj bolnici od 2011., a izveo je više od 10 000 operacija. Voli da crta Diznijeve likove i logotipe sportskih klubova, a za crtež mu je potrebno oko pet minuta. Svaki posebno izrađuje za svakog malog pacijenta.

Jednoj devojčici nacrtao je ružu, a njena majka je rekla: "Bili smo jako iznenađeni ovim gestom hirurga. Ruža je simbol vremena provedenog u bolnici i celog iskustva. Hirurg je pokazao koliko mu je stalo i to nas je stvarno podiglo."