Zanimljivosti

Šokantni VIDEO: Zubar se vozao na hoverbordu dok je pacijentu vadio zub, pa izgubio licencu! (VIDEO)

Tridesetčetverogodišnji zubar, osuđen je po svih 46 tačaka iznesenih protiv njega!

22.01.2020. - 15:00h
foto: Youtube screenshot

Američki stomatolog Set Lukhart optužen je zbog nemarnog tretmana pacijenta i to nakon što pacijentu vadio zub vozeći se na hoverbordu. Optužen je ne samo zbog ugrožavanja života druge osobe, već i zato što je izigrao državu za novčana sredstva.

Tridesetčetverogodišnji zubar iz Aljaske osuđen je po svih 46 tačaka iznesenih protiv njega, prenosi UNILAD.

Kako se iznosi u glavnoj optužnici, Lukhart je pacijentu pod anestezijom operacijom vadio zub, dok se istovremeno vozio hoverboardom. Čitav događaj je snimio, a zatim i objavio, što je prekršaj samo po sebi.

Lukhart je video operacije prosledio svojim prijateljima, šaleći se da je reč o novom pristupu lekarske nege. Nakon što je izvadio zub pacijentu, pobedonosno se otkotrljao hoverbordom niz hodnik, smejući se u kameru.

Njegov advokat se tokom suđenja izvinio u ime svog klijenta i istaknuo da je takvo ponašanje nedopustivo.

"Kada sam ga pristao da ga zastupam, uneo sam mu se u lice i rekao mu tačno šta mislim o njegovim postupcima", priznaje advokat.

Povrh ove optužnice, Lukhartu se, između ostalog, sudilo i zbog pronevere novčanih sredstava koje pruža državno zdravstveno telo Aljaske u iznosu od 10.000 dolara. Pokazalo se da je zubar bespotrebno tražio skuplju vrstu anestezije o trošku građana koji plaćaju porez.

Suđenje je trajalo pet nedelja, a predsedavajući sudija se u epilogu osvrnuo na činjenicu da je sreća što je još neko bio prisutan, inače nikada ne bi posvedočili zubarovom nepromišljenom ponašanju. Lukhartu će biti izrečena kazna krajem aprila.