14 načina da iskoristite vlažne maramice: Za fleke, prozore, prašinu...

Korišćenje dečjih maramica odlično je rešenje za brzo uklanjanje šminke, brisanje prašine sa nameštaja i biljaka, za čišćenje i negu kožnih stvari. Odlične su i za umirivanje kože...

14 načina da iskoristite vlažne maramice, foto: Depositphotos/adam_r
14 načina da iskoristite vlažne maramice, foto: Depositphotos/adam_r
.

Predstavljamo vam 14 načina na koje možete da iskoristite vlažne maramice:

1. Za brzo čišćenje dok ste u pokretu
Dečje vlažne maramice mogu se koristiti za više toga: od čišćenja bebine guze - izvrsne su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje prosute tečnosti u automobilu ili pak brisanje znoja s lica nakon trčanja.

2. Odlične za čišćenje kože
Njima možete da očistite sofu, cipele i torbicu... Dečje maramice su savršene za čišćenje svih vrsta kože jer ne sadrže jake i opasne hemikalije zbog kojih bi mogla da se promeni boja kože. Vrlo su efikasne u uklanjanju prljavštine i mrlja.

3. Super krpe za prašinu
Neke maramice mogu da se operu i ponovo upotrebe kao krpe za prašinu i za čišćenje. Takođe, korišćene vlažne maramice možete ostaviti da se osuše. Jednom kada se osuše, one su sjajna krpa za uklanjanje prašine i ostalih sitnih čestica iz životnog prostora.

4. Uklanjaju fleke s tepiha i kauča
Ako imate odeću ili nameštaj koji su na bilo koji način zaprljani, dodajte malo tečnosti za pranje u dečje maramice i nanesite na mrlje. To je mnogo jeftinija opcija od skupih proizvoda za uklanjanje fleke.

5. Čiste tastaturu
Tastatura vašeg računara jedna je od najprljavijih stvari u vašem domu. Povremeno brisanje dobar je način da se rešite prašine, ostatke od hrane i druge prljavštine.

6. Fantastične za uklanjanje šminke
Korišćenje dečjih maramica odlično je rešenje za brzo uklanjanje šminke. Tako ćete uštedeti vreme i energiju za višestruko umivanje kako biste uklonili sve ostatke ajlajnera.

7. Umiruju kožu
Sunčane opekotine možete privremeno da ohladite laganim tapkanjem kože s vlažnom maramicom. Dečje maramice mogu se koristiti i za lečenje posekotina i ogrebotina.

8. Osvežavaju fioke
Da biste napravili mirisne vrećice za svoje fioke, isecite dečje maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svežinu, a vaša odeća neće poprimiti drveni miris.

9. Za manje dlaka od kućnih ljubimaca
Protrljajte dlaku mačke ili psa s dečjom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš ljubimac će dobro mirisati. Dečje maramice su dovoljno nežne, a možete ih koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata.

10. Uklanjaju tragove dezodoransa s odeće
Ako vam je džemper pokriven s mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte s vlažnom maramicom. Osim što uklanjaju fleke s tepiha, dečje maramice često mogu da uklone i mrlje s odeće.

11. Za čiste prozore automobila
Imate ptičjeg izmeta preko celog vetrobranskog stakla? Rešite problem vlažnim maramicama za bebe.

12. Uklanjaju mast s tiganja
Masnoća od hrane može biti izazov za uklanjanje, pogotovo ako na posuđu ostane preko noći. Umesto da trošite vreme na pranje, brzo prebrišite mast čim se tiganj ohladi. Ovo će znatno olakšati pranje suđa, jer maramice pokupe i apsorbuju masnoću.

13. Za čiste kućne biljke
Baš kao i sve površine u vašem domu, i prave i plastične biljke se zapraše. Dečje maramice su izvrstan proizvod koji može da pomogne da vaše lišće ponovo postane sjajnije. Da biste očistili biljke, samo pređite maramicom i pustite da vlaga skuplja prašinu.

14. Pomažu kod putovanja avionom
Iako svi znaju da u avionima ima mikroba, možda ne shvatate koliko se toga ne čisti kako bi trebalo. Ako ne želite da se razbolite na letu, možda bi trebalo da spakujete dečje maramice u torbu. Jednom kada sednete, očistite područje oko sebe vlažnom maramicom kako biste uklonili neke od mikroba, piše "Reader's Digest".