Šta nikako ne bi trebalo da radimo u novogodišnjoj noći?

Nova godina – magična noć. Štaviše, magiju ove noći u nekoj meri kreiramo sami, posebnim ritualima. Postoji mnogo znakova o tome šta bi trebalo da se uradi u noći između 31. decembra i 1. januara, u stvari, šta ne bi trebalo raditi.

Odbrojavamo...., foto: Depositphotos/Milkos
Odbrojavamo...., foto: Depositphotos/Milkos
.

Pre nego što poželite novogodišnju želju, nemojte dugo da razmišljate o formulaciji i nikako nemojte da koristite negativnu reč "ne". Na primer, umesto da se "ne razbolite", bolje je koristiti "budem zdrav". Tradicionalno, želju nemojte nikome da govorite.

Poslednjeg dana u godini ne bi trebalo ni da zašivate dugmad. Postoji vrlo visok rizik od nerešavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se te večeri držite podalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi najbolja opcija.

Znak koji može da izazove feministički protest - nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate izaći i čestitati muškarcima u okolini. Psiholozi u tom smislu imaju malo drugačiju teoriju – sve što je potrebno jeste da ne provodite Novu godinu s ljudima koji nisu kao vi.

Svečana noć se može da se slavi u staroj odeći. Najradikalnija verzija ovog verovanja je: ne nositi nove stvari cele nedelje do praznika, već nova garderoba treba da se obuče 31. decembra.

Ne možete slaviti praznik s praznim džepovima, inače ne možete ni da sanjate o prosperitetu i finansijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Uoči poslednjeg dana u godini, ne bi trebalo pozajmljivati novac, a još bolje je ako to ne uradite sve do 19. januara.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana i, prema verovanju, oni će se nastaviti tokom cele godine.

Izvor: Edukacija.info