Ukoliko još uvek niste okitili jelku, evo nekoliko korisnih saveta da bude fantastična!

Okićene jelke su umetnost koja odaje mnogo o stilu onih koji su je ukrašavali, zbog čega se tom izazovu pridaje sve veća pažnja.

Ko još nije okitio jelku, evo ideje!, foto: Depositphotos/Sandralise
Ko još nije okitio jelku, evo ideje!, foto: Depositphotos/Sandralise
.

Osim što se pri ukrašavanju mora voditi računa o stilu, takođe je potrebno voditi računa o trendu koji se iz godine u godinu menja. Predstavljamo vam nekoliko proverenih "caka" za ukrašavanje.

Toplije boje lampica

Ukrasne lampice jelki daju poseban izgled, a magazin "House & Garden" preporučuje toplije boje pri njihovom odabiru. Hladniji tonovi mogu da budu zbunjujući i iritirajući, naročito ukoliko blješte ili rade isprekidano.

U prodaji su dostupne spojive LED lampice, a potrebno ih je obmotavati odozdo prema gore. Dobre su zato što nije potrebno brinuti o delovima jelke gde su retke grančice. Preporučuje se da se postave što dublje u drvcetu.

Ukrasno cveće

Odaberite mešavinu listova čije boje se razlikuju od vašeg stabla: eukaliptus ili ruscus. Različite nijanse zelenog stvaraju vizuelnu dubinu i varijaciju, što može dati poseban izgled stablu. Jednostavno postavite grančice lišća u stablo, čineći ga potpunijim i bogatijim.

Osim toga, kao dekoraciju za vašu jelku možete da iskoristite i listove cveća odabrane po sopstvenoj volji i ukusu.

Odaberite jednostavne ukrase

Dekorativni ukrasi najčešće nisu ni potrebni ukoliko ste već postavili lampice i prirodne ukrase. No, ukoliko se za njih ipak odlučite, onda odaberite tri jednostavna i usklađena elementa.

Najbolja je kombinacija sa tradicionalnom crvenom bojom koju možete da uskladite sa ostalim dekorativnim ukrasima, na primer ukrasnim svećama priključenim na električnu energiju.

Izvor: klix.ba