Da li i vi ceo život pogrešno stavljate lampice na jelku? Uz ovaj savet sijaće kao nikada pre i baš ništa se neće zamrsiti!

Kako vi stavljate lampice? Obmotavate ih oko jelke? Izgleda da je to pogrešno... Otkrivamo vam tajnu dekoratera...

foto: Depositphotos/ZoranKomparPhotography
foto: Depositphotos/ZoranKomparPhotography
.

Naime, dekorateri tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji i da je to najbolji i jedini način kako da tvoja novogodišnja jelka svetluca od početka do kraja. Plus: lampice se neće zapetljati na sredini drveta niti će ih sakriti grane.

S postavljanjem lampica se kreće od vrha jelke i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim ih spustite do samog dna. Nakon toga, pomerite lampice lagano u desno i ponovite isti postupak ali ovoga puta prema gore, do samog vrha bora. Ovaj zig-zag proces ponavljate sve dok čitava jelka ne bude prekrivena lampicama. Da biste bili sigurni da će i sam centar jelke svetlucati, okačite one najsjajnije ukrase iz svoje kolekcije što više u unutrašnjost jelke, jer će se tako svetlost lampica doslovno reflektovati od njih.

foto: Depositphotos/MariyaL
foto: Depositphotos/MariyaL
.

Još jedna prednost vertikalno postavljenih lampica je i proces njihovog skidanja! Biće vam mnogo lakše da raskitite jelku jer lampice ne morate namotavati niti obilaziti oko jelke, Pravo je vreme da isprobate ovaj savet!

Izvor: Miss7.24sata.hr