Promenite ove sitnice i privućićete novac kao magnet!

Prema feng šui verovanju postoje jednostavni rituali koji će pomoći da se novac prosto "lepi" za vas. Neki načini su krajnje neobični, ali ako deluju, zašto da ih ne probate?

Ne košta ništa da probate, foto: Depositphotos/SergeyNivens
Ne košta ništa da probate, foto: Depositphotos/SergeyNivens
.

1. "Obojite" se

Ljubičasta, crvena i zelena boja podstiču energiju blagostanja u životnom prostoru. Jedan od načina da ovo postignete jeste da u staklenu činiju (postavljenu u jugoistočni deo stana) stavite neki poludragi kamen u ovim bojama - ljubičasti ametist, crveni karneol ili zeleni žad. Druga varijanta je da taj ugao obojite u jednu od ovih boja ili da ga osvetlite lampom koja daje zelenu, ljubičastu ili crvenu svetlost. Lava lampe u ovim bojama se, takođe, preporučuju zbog "pokretljive smese", jer po feng šuiju svi elektronski predmeti i oni koji se "kreću" pomažu da novac cirkuliše u vašem životu.

2. Zlatna ribica za zlato u kući

Akvarijum sa zlatnim ribicama je idealno rešenje za privlačenje energije bogatstva, ako ga držite u jugoistočnom delu vašeg stana. Prema feng šuiju, najpovoljnija je kombinacija od osam ribica zlatne ili narandžaste boje i jedne u crnoj boji. Naime, broj osam predstavlja izobilje i bogatstvo prema kineskom verovanju. Crna riba u akvarijumu bi trebalo simbolično da "upije" bilo kakvu vrstu nesreće koja vam je namenjena.

3. Novcem privucite novac

Preporučuje se da pravi novac, kao i predmete od zlata, postavite u jugoistočni deo vašeg doma. Činija sa starim ili stranim metalnim novcem takođe će pojačati energiju koja privlači bogatstvo. Ukoliko imate lažan novac (što su apoeni veći – to bolje), obavezno ga uramite i zakačite na zid! Može vam poslužiti i novac od neke društvene igre, kao što je monopol. Stavite ga u činiju i s vremena na vreme menjajte novčanice. Cirkulisanje novca, pa makar i lažnog, privući će bogatstvo u vaš dom.

4. Izbacite "mrtvo" cveće

Biljkom novca po drevnoj kineskoj umetnosti uređenja prostora smatra se krasula, poznata i kao japansko drvo. Stavite saksiju u jugoistočni kutak stana i vodite brigu o biljki. Redovno je zalivajte, odstranjujte uvelo lišće, a ukoliko je potrebno menjajte joj zemlju... U slučaju da vam japansko drvo ugine, obavezno ga zamenite novim. Uvelo, suvo cveće ili suve grane se nikako ne preporučuju, jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću. Takođe, nije poželjno da držite kaktuse, biljke sa špicastim listovima, bonsai drveće (ili druge biljke patuljastog rasta), jer ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.

5. "Očešite" se o tuđe bogatstvo

Postavite fotografije bogatih i uspešnih ljudi, figurice, nakit ili umetnička dela koja simbolizuju bogatstvo i luksuz u jugoistočni deo vašeg doma. Postoji pregršt simbola koji privlače bogatstvo, a na vama je da odaberete - to može da bude maketa luksuznog auta, slika raskošne vile, figura drvenog brodića koju ćete napuniti nakitom ili novcem, pa čak i fotografija čoveka koji se popeo na najviši vrh na svetu... Sve što po vašem mišljenju znači "imati sve", dolazi u obzir.

Izvor: mondo