Zanimljivosti

Trikovi kojima ćete osvojiti sve: Ostavite jak utisak na sagovornika samo pomoću govora tela i izbegnite ove zamke!

Pokreti su važni koliko i reči!

19.11.2019. - 15:00h
Češkanje?
Češkanje?foto: Depositphotos/HayDmitriy

Ako želite da ostavite dobar utisak na ljude koje ne poznajete, a do čijeg mišljenja vam je stalo, trebalo bi da vodite računa ne samo o verbalnoj, već i o neverbalnoj komunikaciji. Stručnjaci za ovu oblast “nude” savjete kako da vaše tijelo govori umjesto vas.

ISPRAVNO DRŽANjE

Važno je da se trudite da stojite ili sjedite uspravnih leđa, kako bi se vidjelo da imate stav. Nemojte, naravno, ni da pretjerujete sa tim, jer ako su vam leđa previše ravna, ostavićete utisak uštogljene osobe koja se nalazi u neprijatnoj pozi.

BEZ PREKRŠTENIH RUKU ISPOD GRUDI

Nemojte da držite prekrštene ruke ispod grudi dok pričate sa nekim jer ćete tako djelovati kao neko ko se brani. Ako tako nastupate u velikom društvu, opet je pogrešno, jer ćete pokazati da ste običan poslušnik.

A šta sa rukama?
A šta sa rukama?foto: Depositphotos/HayDmitriy

POGLED U OČI

Ako izbjegavate pogled oči u oči, odaćete utisak nezainteresovanosti. Ali nije dobro ni da “buljite” u sagovornika, jer ćete izgledati zastrašujuće. Preporučuje se da ga gledate u oči kada izgovarate riječi, u intervalima od 50 do 60 sekundi, pa da skrenete pogled u trenutku kada formulišete misli.

BLAGO NAGINjANjE PREMA SAGOVORNIKU

Da biste drugoj strani pokazali da ste zainteresovani za ono što vam priča, lagano se nagnite ka njemu. I opet, nije dobro da u tome pretjerate i uđete u njegov prostor, jer je to nepristojno.

MOĆNA POZA

Izbacite grudi i stavite ruke na bokove, nikako na lice i oko usta. Tako ćete izgledati moćno i samouvjereno.

Izvor: Novosti