Gojazna mačka na programu za mršavljenje: Vlasnica je želela da je uspava ali je veterinarka udomila i bacila na dijetu! (VIDEO)

Prethodna vlasnica mace Sinderblok više nije mogla da brine o njoj pa je odlučila da je uspava. Na kraju ju je udomila veterinarka koja joj je pomogla da smrša!

Mačka, foto: Depositphotos/evdoha
Mačka, foto: Depositphotos/evdoha
.

Sinderblok, siva mačka od 11 kilograma iz Vašingtona postala je hit na internetu nakon što je viđena kako posljednji od svojih devet života koristi za povratak u formu. Prethodna vlasnica mace Sinderblok više nije mogla da brine o njoj pa je odlučila da je uspava u veterinarskoj bolnici Nortšor u Belingamu, u blizini kanadske granice.

Prethodna vlasnica imala je zdravstvenih problema i uz to se brinula za bolesnog oca koji boluje od demencije, rekla je Brita Kifnej: "Nisam to mogla da učinim pa sam zamolila sam vlasnicu da je prepusti meni", kaže Kifnejeva na šta je vlasnica pristala.

"Bila je zahvalna jer nije htela da je uspava, ali je bila preopterećena brigom o ocu. Mačka je gojazna jer je otac vlasnice tokom godina previše hranio".

.

Brita je s ostalim zaposlenima buckastoj mački napravila podvodnu stazu za trčanje koja joj je poslužila za rehabilitaciju. Bolnica je na Fejsbuku podelila video i oduševila mnoge, a Sinderblok je postala inspiracija mnogima.

Veterinarka se nada da će tako podstaknuti vlasnike ljubimaca da razmisle o važnosti umerene ishrane i kod kućnih ljubimaca: "Nadamo se da će se povećati svest o gojaznosti kućnih ljubimaca budući da gotovo 60 posto kućnih ljubimaca ima prekomernu težinu".

Izvor: 24sata.hr