Domaćice, ne pravite grešku: Napravite savršenu testeninu uz samo DVA trika!
Ono što testeninu čini ukusnom, jeste dobra povezanost testenine i sosa!
Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja.
Ovo su ključne stvari na koje treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu:
Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne?
Odgovor je ne! Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom. Bolje je da stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a da je s vremena na vreme promešajte kašikom Prospite vodu za kuvanje, a sos stavite direktno na testeninu.
Nemojte da ispirate testeninu vodom!
Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cediljku da se dobro ocedi a potom plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu. Umesto toga, odmah testeninu pomešajte sa sosom.
Izvor: Stil