Zanimljivosti

RUŠI TABUE Njeno telo je prekriveno tetovažama, sa suprugom ima "tattoo" salon, a važi za najbolju lekarku mlađe generacije!

Upoznajte dr Saru!

03.10.2019. - 17:00h

Dr Sara Grej je hirurg ortoped iz Adelaida u Australiji, a svetsku prepoznatljivost stekla je kao “doktorka s najviše tetovaža”. Ta joj činjenica nekad smeta u poslu jer ljudi imaju predrasude.

“Ako ste sigurni i konkurentni u svom poslu, ne bi trebalo da bude važno kako izgledate”, rekla je Sara (31) u australijskoj emisiji Sunrise. Ona je već hvaljena kao jedna od najboljih i najperspektivnijih mladih doktorki u Australiji, a trenutno radi u bolnici Royal Adelaide, piše CDM.

Osim toga, doktorka Grej tvrdi da njene neobične tetovaže mogu pomoći kod interakcije s pacijentima, posebno mlađim.

“Smatram da mogu biti dobra tema za razgovor, posebno kod mlađih pacijenata”.

Rođena je u Adealidi, a svoju prvu tetovažu uradila je kad je imala samo 16 godina. Strast prema mastilu se pretvorila i u posao. Zajedno sa suprugom Metom ima salon za tetoviranje.

Tetovaže su joj često uzrokovale i probleme. Sara kaže da su je ponekad proterivali iz restorana kada bi videli njeno telo ili da u prodavnicama nisu hteli da je posluže.

Ipak, kaže da je na poslu, ni kolege ni pacijenti ne tretiraju drugačije zbog tetovaža.

“Postoje situacije kada osetim drugačije, ali jako retko”, rekla je Sara.

“Nadam se da ćemo u budućnosti svi biti jednaki i da nam neće suditi na osnovu koloritne pojave”, napisala je Sara na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wedding bound with my handsome hubby @tattoosbybumer ❣❣#weddingbound #loucandtehira #ptlincoln

A post shared by Sarah Jane (@rosesarered_23) on