Čistunci, znate li kako da pravilno očistite svoj telefon?

Pre ili kasnije moraćete da očistite svoj pametni telefon.

Telefon, foto: Depositphotos/blackzheep
Telefon, foto: Depositphotos/blackzheep
.

Kako očistiti ostatke hrane

Kapljice umaka ili ulja čim pre pokupite ubrusom kako se ne bi širile. Dubinsko čišćenje obavite kod kuće, u blizini umivaonika. Stavite komadić deterdženta za suđe na čist peškir ili krpu pa trljajte ivicom od tkanine pod mlazom vode dok ne dobijete malo pene. Nemojte ga potpuno umočiti već tek onoliko koliko je dovoljno da biste očistili telefon.

Vodu i neabrazivni deterdžent sigurno je koristiti u malim količinama, pogotovo ako čistite uređaje koji su sertifikovani kao otporni na vodu. Očistite smartfon pa ga osušite onako kako biste obrisali ruke nakon pranja.

Šta ako smartfon želite da dezinfikujete?

Pomešajte destilovanu vodu i sirće u omeru pola-pola, pa smesu naspite u špricalicu za pranje prozora. Pošpricajte pametni telefon i obrišite ga magičnom krpom. Možete da kupite i gotovo sredstvo, ali pripazite da ne sadrži alkohol i amonijak.

Smartfon je umrljan ružom, šminkom… Evo rešenja!

Postupak je isti kao i prilikom uklanjanja ostataka hrane. Razmislite o dodavanju zaštitnog stakla i odmaknite malo uređaj od lica dok razgovarate.

Telefon, foto: Depositphotos/tatsianama
Telefon, foto: Depositphotos/tatsianama
.

Na smartfonu je nešto lepljivo, a niste sigurni o čemu je reč?

Ukoliko krpa blago natopljena neabrazivnim deterdžentom nije rešila problem, pokušajte da uklonite mrlju ivicom bankovne kartice. Ali ne na ekranu, već samo na kućištu! Mogli bi da posluže i pamučni štapići za uši natopljeni acetonom, iako to nije preporučljivo osim u slučajevima kad ništa drugo ne pomaže jer aceton može da ukloni boju sa kućišta.

Zaštitna futrola/maska se uprljala

Ako materijal od kojeg je napravljena to dozvoljava, uronite je u posudu s toplom vodom i neabrazivnim deterdžentom, pa je izribajte četkicom za zube. Mrlje i osušene ostatke hrane možete da pokušate da uklonite peškirom natopljenim sredstvom za čišćenje.

Ako ništa drugo ne pomaže, upotrebite pamučne štapiće za uši natopljene u 70-procentni alkohol za čišćenje. Po završetku čišćenja temeljno obrišite i pustite neka se osuši.

Kabl za punjenje je prljav kao i telefon

Uzmite čist peškir ili krpu s malo deterdženta i vode. Izbegavajte direktan dodir kabla s vodom i dobro ga osušite nakon što završite sa čišćenjem.

Izvor: CdM