Zanimljivosti

Koji ste lik iz "Harija Potera" prema svom horoskopskom znaku?!

Bogati svet veštica, čarobnjaka i drugih magičnih stvorenja koji je osmislila Dž. K. Rouling osvojio je mnoge i ne prestaje da bude izvor inspiracije i raznih fanovskih teorija. Ono što jeste preuzela iz stvarnog sveta je dvanaest postojećih horoskopskih znakova i sve osobine koje im se pripisuju.

07.09.2019. - 14:00h
Hari Poter
Hari Poterfoto: Depositphotos/merion_merion

Lav: Hari Poter

Kao i u svakom društvu, uvek znate ko je lav, pa je logično da ovde to zaista bude glavni lik. Lavovi ponekad sebe vide kao glavne likove u tuđim životima i nesvesno svaku priču okrenu tako da se radi o njima. Iako se Hariju smučilo svetlo upereno u njega, ima trenutaka kada se ponaša kao da ipak želi da ga privuče, ali tu su Ron i Hermiona da ga spuste na zemlju.

Devica: Hermiona Grejndžer

Device su pedantne, uredne i kod njih sve mora da bude sređeno po meri i savršeno prezentovano svetu. Kod Hermione ne sme da se potkrade nikakva greškica niti brljotina, ma koliki da je pritisak na njoj. Uvek sija pod pritiskom, a samo najbliži prijatelji mogu da dobiju delić uvida u to kada dostigne svoje granice.

Vaga: Profesorka Minerva Mekgonagal

Postoji stereotip da su vage zaljubljive prirode i da se lako vežu, ali tačno je da je njima i te kako potrebna nezavisnost. Kada je bila mlada, profesorka Mekgonagal se brzo zaljubila u Dugala Mekgregora, ali ga je ipak ostavila kako bi postigla sve ono što je sebi zacrtala. Uprkos tome što joj je srce bilo slomljeno, tako je postala ostvarena i opasna veštica koja dočekuje generacije hogvortskih đaka.

Škorpija: Sirijus Blek

Mnogo je ljage bačeno na njegovo ime i trebalo je puno vremena da bude raščišćena, ali ostaje činjenica da je jedini koji je pobegao iz Azkabana. Baš kao što škorpije teže intimnosti, iskrenosti i tajnovitosti, takva aura prati i njega. Mnoge njegove tajne otkrivaju se postepeno, uz veliki stepen šarma, ali i tragičnosti.