Koji ste lik iz "Harija Potera" prema svom horoskopskom znaku?!

Bogati svet veštica, čarobnjaka i drugih magičnih stvorenja koji je osmislila Dž. K. Rouling osvojio je mnoge i ne prestaje da bude izvor inspiracije i raznih fanovskih teorija. Ono što jeste preuzela iz stvarnog sveta je dvanaest postojećih horoskopskih znakova i sve osobine koje im se pripisuju.

Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
.

Ovan: Fred i Džordž Vesli

Ovi blizanci rođeni su prvog aprila, na dan šale i to je umnogome odredilo njihove karaktere. Oni na svakom koraku uživaju u šalama i smicalicama, čak u jednom trenutku otvaraju i prodavnicu posvećenu tome. Njihov humor dolazi iz čistog uživanja u njemu, a inspiraciju dobijaju iz neiscrpne dečačke energije koja ih uvek vuče u avanture.

Bik: Profesor Horas Slaghorn

Bikovi ne vole baš da jure za pozicijom vladara i onoga ko je glavni zbog stresa koji to donosi, a koji oni izbegavaju. Imaju sjajan ukus i uživaju u mnogim sitnicama, ugađajući sebi na svakom koraku kako bi osetili hedonističku strast i život bez nervoze. Horas Slaghorn obožava društvo uspešnih, poznatih ljudi iz kojih skoro pa isijava moć, ali ipak ne želi da se on nađe u fokusu.

Blizanci: Drako Melfoj

Iako je tu kao primer antagoniste koji na sve moguće načine pokušava da zagorča život glavnim junacima, nije baš sve crno-belo u njegovom svetu. To je zato što kao blizanac može da vidi obe strane svega i često da se izgubi u tome, ne znajući šta je pravi put. Da li je bila slučajnost što je posrnuo skoro svaki put kada je trebalo da uradi nešto veoma zlo, ili se baš tada lomio u sebi?

Rak: Kućni vilenjak Dobi

Rakovi najviše vole da provode vreme sa svojim nadražim i najbližim osobama i njima posvećuju sebe u svakom smislu. Često prijatelje gledaju kao porodicu i učinili bi sve za njih, baš kao Dobi za Harija i društvo. Njegova empatija, vernost i zaštitnička priroda čine ga odličnim primerom raka u ovom svetu.

Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
.

Lav: Hari Poter

Kao i u svakom društvu, uvek znate ko je lav, pa je logično da ovde to zaista bude glavni lik. Lavovi ponekad sebe vide kao glavne likove u tuđim životima i nesvesno svaku priču okrenu tako da se radi o njima. Iako se Hariju smučilo svetlo upereno u njega, ima trenutaka kada se ponaša kao da ipak želi da ga privuče, ali tu su Ron i Hermiona da ga spuste na zemlju.

Devica: Hermiona Grejndžer

Device su pedantne, uredne i kod njih sve mora da bude sređeno po meri i savršeno prezentovano svetu. Kod Hermione ne sme da se potkrade nikakva greškica niti brljotina, ma koliki da je pritisak na njoj. Uvek sija pod pritiskom, a samo najbliži prijatelji mogu da dobiju delić uvida u to kada dostigne svoje granice.

Vaga: Profesorka Minerva Mekgonagal

Postoji stereotip da su vage zaljubljive prirode i da se lako vežu, ali tačno je da je njima i te kako potrebna nezavisnost. Kada je bila mlada, profesorka Mekgonagal se brzo zaljubila u Dugala Mekgregora, ali ga je ipak ostavila kako bi postigla sve ono što je sebi zacrtala. Uprkos tome što joj je srce bilo slomljeno, tako je postala ostvarena i opasna veštica koja dočekuje generacije hogvortskih đaka.

Škorpija: Sirijus Blek

Mnogo je ljage bačeno na njegovo ime i trebalo je puno vremena da bude raščišćena, ali ostaje činjenica da je jedini koji je pobegao iz Azkabana. Baš kao što škorpije teže intimnosti, iskrenosti i tajnovitosti, takva aura prati i njega. Mnoge njegove tajne otkrivaju se postepeno, uz veliki stepen šarma, ali i tragičnosti.

Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
Hari Poter, foto: Depositphotos/merion_merion
.

Strelac: Rubeus Hagrid

Strelce vodi želja za putovanjem, a kada to nije moguće oni će pokušati da je nadomeste nekim drugim aktivnostima, bilo da je u pitanju čitanje, isprobavanje novih kuhinja ili čuvanje egzotičnih zveri. Hagrid je pravi predstavnik svog znaka, koji voli da uči nove stvari i da čuva svoj mladi duh prenoseći to znanje na druge kad god može.

Jarac: Profesor Severus Snejp

Po načelima jarca kako se ponašate, tako će Vam se sreća i vratiti, ili u prevodu – dužnost se mora obaviti, kakva god da je. Snejp veruje da svi dobijaju ono što zaslužuju a iako nemamo baš uvid u njegova osećanja, ne znači da ona ne kuljaju ispod površine. Kao pravi jarac, on uvek igra dugu igru i žrtvovao bi sve što je potrebno za nešto ili nekoga ako veruje da su vredni toga.

Vodolija: Luna Lavgud

Za razliku od lavova, vodolije ne traže da oči budu uperene u njih, već da se primete i prihvate njihove ideje i postupci. Luna uvek privlači pažnju, ali uz nju retko kada dolazi i odobravanje i podrška. Uprkos tome, ona sve tretira na isti način, bez obzira na to ko su i šta su.

Ribe: Ron Vesli

Osobe u ovom znaku mogu da budu veoma kreativne i maštovite, ali često su distancirane i promenljivog raspoloženja. Jupiter ih često vodi u donošenje odluka koje mogu da pogoršaju situaciju, baš kao što Ron često čini nenamerno. Možda neće uvek izgovoriti kada je ljut na nekoga, ali to će biti očigledno. Uprkos svemu, veoma je veran prijatelj koji se uvek na kraju vrati u svoje pozitivno raspoloženje.

Izvor: citymagazine.rs