Zanimljivosti

Koji ste lik iz "Harija Potera" prema svom horoskopskom znaku?!

Bogati svet veštica, čarobnjaka i drugih magičnih stvorenja koji je osmislila Dž. K. Rouling osvojio je mnoge i ne prestaje da bude izvor inspiracije i raznih fanovskih teorija. Ono što jeste preuzela iz stvarnog sveta je dvanaest postojećih horoskopskih znakova i sve osobine koje im se pripisuju.

07.09.2019. - 14:00h
Hari Poter
Hari Poterfoto: Depositphotos/merion_merion

Ovan: Fred i Džordž Vesli

Ovi blizanci rođeni su prvog aprila, na dan šale i to je umnogome odredilo njihove karaktere. Oni na svakom koraku uživaju u šalama i smicalicama, čak u jednom trenutku otvaraju i prodavnicu posvećenu tome. Njihov humor dolazi iz čistog uživanja u njemu, a inspiraciju dobijaju iz neiscrpne dečačke energije koja ih uvek vuče u avanture.

Bik: Profesor Horas Slaghorn

Bikovi ne vole baš da jure za pozicijom vladara i onoga ko je glavni zbog stresa koji to donosi, a koji oni izbegavaju. Imaju sjajan ukus i uživaju u mnogim sitnicama, ugađajući sebi na svakom koraku kako bi osetili hedonističku strast i život bez nervoze. Horas Slaghorn obožava društvo uspešnih, poznatih ljudi iz kojih skoro pa isijava moć, ali ipak ne želi da se on nađe u fokusu.

Blizanci: Drako Melfoj

Iako je tu kao primer antagoniste koji na sve moguće načine pokušava da zagorča život glavnim junacima, nije baš sve crno-belo u njegovom svetu. To je zato što kao blizanac može da vidi obe strane svega i često da se izgubi u tome, ne znajući šta je pravi put. Da li je bila slučajnost što je posrnuo skoro svaki put kada je trebalo da uradi nešto veoma zlo, ili se baš tada lomio u sebi?

Rak: Kućni vilenjak Dobi

Rakovi najviše vole da provode vreme sa svojim nadražim i najbližim osobama i njima posvećuju sebe u svakom smislu. Često prijatelje gledaju kao porodicu i učinili bi sve za njih, baš kao Dobi za Harija i društvo. Njegova empatija, vernost i zaštitnička priroda čine ga odličnim primerom raka u ovom svetu.