Možda nije vreme za promenu posla: Saveti da olakšate sebi dan u kancelariji!

Već oko podneva vam je dosta posla, razmišljate o tome zašto u kancelariji nemate udoban kutak u kom biste mogli malo da se odmorite i usput prelistate svoje društvene mreže?

Stres na radnom mestu, foto: Depositphotos/ridofranz
Stres na radnom mestu, foto: Depositphotos/ridofranz
.

Iako vam ne polazi za rukom da držite koncentraciju i produktivnost duže od nekoliko sati na vašem radnom mestu, niste potpuno upravu. Postoji nekoliko trikova koje možete primeniti u kancelariji, a koji bi mogli da vam pomognu da dan na poslu protekne u lagodnijoj atmosferi.

Promenite stav

Rokovi koji se bliže i strogi šefovi obično su glavni uzrok stresa, zbog čega ste anksiozni na poslu. Promenom stava prema poslu i šefovima efikasno ćete poboljšati svoju produktivnost. Morate podići svest o svojoj vrednosti i preuzeti stvari u svoje ruke da biste se oslobodili stresa i lagodno se osećali u svojoj stolici.

Slušajte muziku

Ako ste se zaglavili u gomili posla u kancelariji i ne možete da napravite malu pauzu, muzika je idealna doza motivacije. Ponekad je pravo rešenje za sve dobra energija.

Prošetajte

Mala pauza za šetnju, će vam pomoći da sredite misli. Prijaće vam i da probudite zaspalu cirkulaciju.

Stres na poslu, foto: Depositphotos/ridofranz
Stres na poslu, foto: Depositphotos/ridofranz
.

U pauzi radite nešto što volite

Dok neki preferiraju šetnju, neki od nas ne moraju izaći iz kancelarije da bi dobili energiju neophodnu za ostatak radnog dana. Odigrajte na laptopu kratku igricu ili pročitajte zanimljiv članak koji nema veze s poslom.

Odložite telefon

Kući ili u kancelariji nije loša ideja da ograničite vreme na mobilnom telefonu i broj poruka koje šaljete. Kada vam je potrebna koncentracija na poslu, telefon se jednostavno mora odložiti, kako ne biste bilo konstantno dekoncentrisani.

Odredite vreme za proveru inboksa

Ovo će apsolutno poboljšati vašu organizaciju i koncentraciju na poslu, jer nećete biti rastrzani između odgovora na mejlove i drugih stvari.

Zaboravite na konkurenciju

Umesto da se sa drugima takmičite za poslove, radite na svom projektu i umesto da šefu mašete pred očima istaknite se marljivošću i kvalitetom svog rada.

Izvor: lepotaizdravlje.rs