Ovo su najveći muški kompleksi i laži u koje i sami veruju

Ako ste mislile da se samo žene opterećuju stvarima poput starosti i fizičkog izgleda, varate se! Muškarci su podjednako nesigurni oko istih stvari, a često ih se toliko stide da o njima i lažu.

Laži, male laži, foto: Depositphotos / olly18
Laži, male laži, foto: Depositphotos / olly18
.

Višak ili manjak kilograma

Iako žene retko govore da imaju više kilograma nego što zaista imaju, muškarci često povećaju tu brojku, posebno ako su poprilično mršavi. Istraživanje je pokazalo da 60 posto muškaraca smanji, a 40 posto poveća brojku kada je reč o kilogramima.

Odlazak u salone za ulepšavanje i upotreba kozmetike

Ne volimo samo mi dobru hidratantnu kremu ili tretman čišćenja lica. Muškarci podjednako kao i žene uživaju u tetošenju u salonima lepote, ali jedina je razlika u tome što se oni vrlo često stide da to priznaju.

Visina

Muškarci nižeg rasta često se osećaju vrlo nesigurno u prisutnosti devojaka u visokim potpeticama pa zbog toga ponekad izbegavaju mesta gde je to uobičajen dress code.

Godine

Možda će u pubertetskim danima slagati da su koju godinu stariji, ipak, muškarci se isto ponekad osećaju nesigurno zbog godina pa ih često smanje i za celu deceniju.

Stanje na bankovnom računu

San većine muškaraca je da bude dovoljno dobro situiran kako bi mogao da uzdržava porodicu, poseduje željeni auto i jednostavno se oseća imućno. Uz to ide i činjenica da velik broj žena finansijska stavka privlači gotovo jednako kao fizički izgled pa nije čudno ako se muškarac oseća nesigurno bez dostatnih finansijskih sredstava.

Seksualno iskustvo i sposobnost

Ovo je, pogađate, tema o kojoj muškarci najviše lažu. Svako želi da ostavi dobar utisak, što na društvo, što na lepši pol, pa se brojke u svakom smislu preuveličavaju.

Izvor: index.hr