Otkrivena je tajna Instagrama: Ako želite više lajkova isprobajte ovaj trik!

Dok su neki trikovi i saveti tu da pomognu da na fotografije ispadnu bolje ili da vi budete lepši – u nadi da ćete zainteresovati što veći broj ljudi, postoje i oni koji su znatno konkretiniji...

Instagram gotovo na mesečnom nivou menja algoritam, foto: Depositphotos/HayDmitriy
Instagram gotovo na mesečnom nivou menja algoritam, foto: Depositphotos/HayDmitriy
.

Platforme kao što je Instagram gotovo na mesečnom nivou menjaju algoritam po kom funkcionišu. Zbog toga je veoma teško pronaći najbolji sistem za njegovo korišćenje i dobijanje najvećeg broja lajkova i pregleda vaših postova.

Jedan savet otkrila je umetnica Marijana Avila. Ona smatra da Instagram favorizuje objave koje koriste njegove filtere. Mnogi korisnici Instagrama stavljaju već sređene fotografije i zbog toga ne dodaju njihove filtere, ali Avila je pronašla rešenje za ovaj problem.

Ona predlaže korišćenje Instagram filtera u jako malom procentu. Sudeći po njoj, dovoljno je 2 do 5 posto. Njena objava izazvala je podeljena mišljenja- dok jedini smatraju da je to smešno, drugi koji su isprobali njen trik tvrde da deluje 100 posto.

Još jedan savet koji bi trebalo isprobati jeste objavljivanje posta 15 minuta pre trenutka kada je publika najaktivnija.

Kao i do sada, sve ovo moglo bi ponovo da se promeni ponovnim menjanjem algoritma, zato pokušajte da što pre isprobate ove trikove.

Izvor: cdm