Evropski gradovi uvode strože propise za elektro trotinete: Šta će biti u Srbiji?!

Nakon velikog broja nezgoda koje su izazvali korisnici električnih trotineta i gužvi koju stvaraju na trotoarima, evropski gradovi su odlučili da drastično pooštre propise.

Trotinet, foto: Prva
Trotinet, foto: Prva
.

Gradonačelnica Pariza, An Idalgo, maja ove godine zatražila da se ograniči broj trotineta u gradu i zatražila od kompanija koje se bave njihovim iznajmljivanjem da napuste prestonicu Francuske.

Zabeležene su i nesreće sa ovim vozilima, a prva od njih sa smrtnim ishodom dogodila se u maju u Briselu, a u junu je jedan 25-godišnjak izgubio život u sudaru s kamionom.

Nakon serije nesreća širom Evrope, u švedskom gradu Helsingborgu su istog popodneva posle pogibije jednog korisnika trotineta izbile demonstracije sa zahtevom da se svi trotineti svuda zabrane.

Prošle nedelje povređen je sedmogodišnji dečak u Beogradu kada je na njega, ispred zgrade u kojoj živi, naletela osoba na električnom trotinetu. Povodom sve većeg broja nesreća uskoro bi i izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja trebalo da se reguliše i oblast pomenutih trotineta.

.

Izvor: tanjug.rs