Zanimljivosti

Tumačenje snova: Evo šta znači kada vas neko juri, kada propadate, kasnite...

Svake noći sanjamo i to traje otprilike 2 sata ili duže - ali se snova često ne sećamo, sem u kratkom periodu odmah nakon buđenja. Snovi su poput pisma koje piše naša podsvest. Ponekad su vrlo jasni i čim se probudimo, znamo što za nas znače. Ipak, jezik kojima su pisana ta pisma u javi nije baš uvek lako razumljiv.

03.08.2019. - 15:00h
Snovi prenose ono što podsvest želi da vam poruči
Snovi prenose ono što podsvest želi da vam poručifoto: Depositphotos

Srećom, postoji teorija o interpretaciji, odnosno tumačenju snova. Značenja simbola u snovima nisu fiksna i jednoznačna, ali mogu pomoći kao početna tačka za analizu snova.

 Životinje

Često predstavljaju deo psihe koja je povezana s instinktima, prirodom i preživljavanjem. San u kojem nas lovi predator, npr. tigar ili ajkula, sugerišu da potiskujemo emocije straha, ljutnje ili agresije.

Padanje

Jedan od čestih snova je onaj o padanju, s vrlo stvarnim osećajem propadanja kroz tlo. Ovaj san govori nam da se bojimo da nešto pustimo ili da strahujemo od gubitka kontrole. Takođe može značiti i strah od neuspeha.

Golotinja

Da li ste nekada sanjali da ste goli pred čitavim razredom ili u kancelariji pred kolegama? Vrlo verovatno jer je golotinja čest simbol u snovima- a odnosi se na otkrivanje prave sebe drugima. Verovatno se u poslednje vreme zbog nečega osećate posebno ranjivo i izloženo.