Humanost - Dečak (12) poklanja skloništima leptir mašne za pse koje sam pravi: "Pomaže im da pronađu dom i budu voljeni"

Dvanaestogodišnji dečak, preko svoje organizacije "Mašne i šape", donira ručno napravljene leptir mašne skloništima, kako bi životinje izgledale lepo za usvajanje.

Pas sa mašnom, foto: Depositphotos/adogslifephoto
Pas sa mašnom, foto: Depositphotos/adogslifephoto
.

Ljubav prema životinjama, Darijusa Brauna iz Nju Džerzija, može da se poredi samo sa njegovom ljubavi prema leptir mašnama, koje je odlučio da iskoristi za nešto humano.

Braunova organizacija, "Mašne i šape", poklanja skloništu elegantne leptir mašne, koje pravi sam, tako da životinje mogu izgledati lepo kada traže novi dom: “Mašna pomaže da pas izgleda uočljivo, vrlo privlačno”, rekao je on za Tudej Šou. “Pomaže im da pronađu dom zauvek, i budu voljeni… Volim sve o psima i mačkama.”

.

Braunu su dijagnostikovane poteškoće u razumevanju, govoru i razvoju motoričkih sposobnosti, sa samo dve godine, i tokom vremena, njegova porodica ga je ohrabrila da pokrene svoju kreativnost, dok je razvijao svoju ljubav prema životinjama i modi, prenosi CdM.

Za svaku kupovinu od "Mašni i šapa", Braun daje donaciju Američkom društvu za prevenciju okrutnosti prema životinjama i koristi prihode od te prodaje, kako bi kupio tkaninu i materijale, i kreirao nove leptir mašne.

Mladog preduzetnika je čak primetio i bivši predsednik Barak Obama, koji mu je poslao pismo u kojem je pohvalio Brauna, zbog njegovog rada i posvećenosti radu u zajednici.

Izvor: tanjug.rs