Zanimljivosti

Premijera domaćeg horor filma „Mamula“

Mamula je srpski horor film iz 2014. godine u režiji Milana Todorovića koji će premijerno biti prikazan na FEST-u 8. marta. Nakon uspeha “Zone mrtvih” koju je režirao sa Milanom Konjevićem, Milan Todorović se vraća horor žanru filmom “Mamula”. Film prati iskušenja petoro prijatelja koji se na crnogorskom primorju sukobljavaju sa zanosnom ali krvožednom sirenom.
28.01.2014. - 12:33h
Foto: Promo/Facebook
Foto: Promo/Facebook

Pored već proverene Todorovićeve saradnice Kristine Klib, u “Mamuli” nastupa legendarni italijanski glumac Franko Nero. Pored svetskih imena, ekipu filma čine i Dragan Mićanović, Natali Burn, Miodrag Krstović, Slobodan Stefanović, Janko Cekić, Jelena Rakočević, Sofija Rajović i model Zorana Kostić Obradović, kojoj je ovo debitantska uloga. Scenario za film su napisali Marko Backović, Milan Konjević i Beri Kiting.

Franco Nero/Foto: facebook
Franco Nero/Foto: facebook

Dve studentkinje iz Amerike, Keli i Lusi, odlaze u Crnu Goru da posete Aleksa, prijatelja iz studentskih dana. Posle nekoliko dana uživanja, njihov prijatelj i kolega sa fakulteta ih nagovara da posete napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni da se na njemu dešavaju čudne stvari i čuli razne legende o njemu. Na ostrvu zatiču samo ribolovca koji drži lepu devojku za koju se ispostavi da je sirena koja lepim izgledom i pesmom opčinjava, a potom se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma.

Ostrvo Mamula/Foto: Promo FB
Ostrvo Mamula/Foto: Promo FB

Film Mamula je sniman u periodu od 25. septembra do 10. oktobra 2013. godine u Herceg Novom i okolini, ali je najveći deo filma sniman na ostrvu Mamula.
Koproducenti filma su: Džeri Ketering, Talking wolf produkcija, Media Plus i Digital Kraft, dok je izvršni producent Viktorija film.

Da li ste dovoljno hrabri da Dan žena pretvotite u Noć Sirena?