Ove klackalice osvojile su internet: Kad shvatite gde se nalaze, biće vam jasno i zbog čega!

Klackalice koje je arhitetkta Ronald Ril postavio na američko-meksičkoj granici oduševile su skoro ceo svet, naročito one ljude koji su protiv Trampove ideje da se izgradi zid duž cele granice od 2.000 kilometara.

Ilustracija, foto: Depositphotos/g0d4ather
Ilustracija, foto: Depositphotos/g0d4ather
.

Ril je postavio tri klackalice na graničnoj ogradi koja razdvaja Sanlend Park u Novom Meksiku, saveznoj državi u jugozapadnom SAD-u i Sijudad Huarez u Meksiku.

Fotografije i videosnimci mališana koji uživaju u klackanju i sa jedne i sa druge strane, brzo su se proširili društvenim mrežama.

Profesor Ril inače predaje arhitekturu na Univerzitetu u Kaliforniji i na Berkliju. Prilikom izrade ovog projekta pomogla mu je Virdžinija San Fratelo, profesorka dizajna u San Hozeu.

.

- Zid je postao doslovni temelj odnosa između SAD i Meksika, a odrasli i deca značajno su povezani s obe strane. Stvari koje se dešavaju na jednoj strani, imaju direktnu posledicu na drugoj - napisao je Ril na Instagramu.

On dodaje da je ovaj projekat jedan od najneverovatnijih u njegovoj karijeri, posebno jer spaja ljude i decu. Mnogi su njegovo delo opisali kao "podsetnik da smo svi povezani".

.

Inače, izgradnja zida koji bi trebalo da spreči krijumčarenje droge preko granice s Meksikom jeste izborno obećanje Donalda Trampa. Međutim, još nije jasno hoće li lider SAD-a uspeti da nađe novac za gradnju.

Izvor: Klix.ba