Zanimljivosti

Otac sedmoro dece osmislio izum koji je zapanjio hiljade pratilaca: "Cene su basnoslovne pa sam odlučio da napravim sam"

Godinu dana je uložio u izradu nameštaja i raznih pomagala zahvaljujući kojima može hraniti petoro dece odjednom. Roditelji imaju petorke: Linkon, Noel, Grejson, Preston i Gabrijela sada imaju 18 meseci, ali i dvoje starije dece, četvorogodišnju Savanu i trogodišnjeg Ejverija.

27.07.2019. - 17:00h
Bebe
Bebefoto: Depositphotos/ababaka

“Kada je doktor rekao da čuje otkucaje četiri srca, a možda čak i pet, nismo mogli da verujemo”, otkrio je Čad koji je postavio svetski rekord za najbrže istrčani maraton uz guranje kolica u kojima se nalazilo pet beba. Nakon što je njegova supruga Ejmi 2013. spontano pobacila blizance, vest da čekaju petorke ih je, uz prisutnu dozu straha i nesigurnosti, neizmerno obradovala.

Mnogi roditelji bore se s dnevnim izazovima na koje nailaze uz samo jedno dete pa su Čad i Ejmi odlučili da započnu vlog kanal na Jutjubu, u kome prikazuju kako oni izlaze na kraj s petorkama: “Odmah nam je bilo jasno da moramo napraviti veliku igraonicu, mesto gde će svi moći da borave bez opasnosti od povređivanja”, pojasnio je Čad.

Svoj kombi su preimenovali u "autobus za bebe", u kojem se nalazi i sto za presvlačenje, kao i televizor koji gledaju starija deca dok oni presvlače ili hrane petoro mlađe dece.

"Kompanije prodaju pomagala za više dece, ali cene su basnoslovne pa sam odlučio neke stvari napraviti sam”, dodao je. Tako je sebi olakšao osmislivši držače bočica kojima sada može nahraniti petoro dece odjednom, kao i sto na koji može da spusti svu decu: “Trebalo bi nam dva i po sata da nahranimo svako dete, jedno po jedno, a taman kad bismo završili, prvo je opet bilo gladno. Sada ih sve stavimo da leže u kolevkama i hranimo odjednom”.

Njegovim idejama dive se brojni korisnici Jutjuba koji ga prate iz dana u dan i tako i sami dobijaju ideje kojima mogu da olakšaju svakodnevne obveze koje imaju oko dece.

Izvor: alo.rs