"FaceApp" sada poseduje sve vaše informacije: evo na šta ste pristali zarad fotografije svoje starosti!

Očigledno je da je sada svi imaju - na društvenim mrežama milioni korisnika kače svoje fotografije s aplikacije koja im pokazuje kako će izgledati kada ostare.

foto: Screenshot
foto: Screenshot
.

Viralna aplikacija “FaceApp” je dala mogućnost korisnicima da na fotografiji svog profila promene facijalne ekspesije, izgled pa čak i da pretpostave kako će izgledati u godinama koje slede. Međutim, u isto vreme su time dali mogućnost aplikaciji da koristi njihove fotografije i imena - za bilo koju namenu i svrhu, i to u neodređenom vremenskom periodu.

Više od 100 miliona ljudi je skinulo aplikaciju “FaceApp” koja je preko noći postala najbolje rangirana aplikacija u više od 120 zemalja. Ono na šta niko nije obratio pažnju jesu uslovi korišćenja ove aplikacije kažu sledeće:

"Ovim dajete "FaceApp-u" trajnu i neopozivu dozvolu da bez nadoknade na globalnom nivou koristi, reprodukuje, modifikuje, adaptira, obajvljuje i distribuira sav sadržaj s vašeg naloga i bilo koje ime i korisničko ime koje je povezano s vašim korisničkim sadržajem, u svim medija formatima i kanalima trenutno poznatim i onima koji će tek biti razvijeni. Kada postujete ili na drugi način šerujete sadržaj napravljen u ovoj aplikaciji, bilo kroz nju ili kroz neki drugi kanal, to podrazumeva da će sve informacije u vezi s tom fotografijom, kao što su korisničko ime, lokacija ili profilna fotografija, biti vidljive javnosti."

Telefon, foto: Depositphotos/tatsianama
Telefon, foto: Depositphotos/tatsianama
.

Petar Kostadinov, stručnjak za bezbednost na internetu kaže da se može desiti da završite na nekom bilbordu u Moskvi (s obzirom na to da je vlasnik aplikacije ruska firma Wireless Labs), ali da ne treba mnogo brinuti jer će se ovi podaci najverovatnije koristiti za treniranje nekog algoritma veštačke inteligencije koji se bavi prepoznavanjem lica.

Izvor: Forbes