"KonMari" metod: Do urednog ormara u tri koraka!

Dobro organizovan ormar podrazumeva samo one stvari koje koristite. Sve ostalo morate da prepoznate kao nepotrebno, a onda i donirate ili reciklirate. To zahteva objektivnost i odlučnost, što predstavlja pravi izazov za veliki broj ljudi!

Ormar, foto: Depositphotos/belchonock
Ormar, foto: Depositphotos/belchonock
.

Uredno složen ormar zahteva tri koraka - razvrstavanje odeće, izbacivanje nekorišćenih stvari i čuvanje onih koje rado nosite!

Umesto slaganja majica i pantalona jedne na druge, možete da ih zarolate i složite vertikalno po takozvanoj "KonMari" metodi u neke lepe kutije koje ćete poređati na polici u ormaru. Vodite računa da kutije svojim dimenzijama maksimalno popune prostor police. Manje kutije ili sklopive kutijice od platna možete da koristite za slaganje čarapa i donjeg veša u fiokama.

Ormar, foto: Depositphotos/mjth
Ormar, foto: Depositphotos/mjth
.

U zavisnosti od broja torbi, možete da ih držati na polici, dok ih u slučaju nedostatka prostora možete skladištiti jednu u drugu. Moraju biti na dohvat ruke pa je najbolje da su na dnu ormara.

Količina i vrsta stvari koju želite da okačite diktiraće vrstu vešalica. Drveni ofingeri zauzimaju više prostora, ali ako vam to prostor dopušta nema potrebe da kupujete plastične. Važnije od debljine vešalica je njihova glatkoća, zbog koje stvari mogu da padaju ili zapinju. Posebne vrste vešalica za šalove ili nakit ujedno su i praktično rešenje za odlaganje pojaseva, ogrlica, lančića i narukvica.

Izvor: elle.rs