Srećniji smo i dugovečniji uz dobre ljude: Imate li vi najbolju drugaricu?

Ponekad je zaista potrebno da sa svog dnevnog rasporeda uklonite apsolutno sve obaveze i napravite jedan sasvim novi i drugačiji, uzbudljiviji plan – druženje s prijateljicama. Prijateljstvo produžava životni vek, a može pomoći i u tome da bolje osećate. Prijateljstva nas čine boljim i prijatnijim ljudima i uče da budemo darežljivije i pouzdanije osobe.

Prijateljice, foto: Depositphots/AntonioGuillemF
Prijateljice, foto: Depositphots/AntonioGuillemF
.

Nije lako, ali vredi!

Jasno je da održavanje prijateljstva nije tako lako kao što se na prvi pogled čini jer svako od nas ima želje, potrebe i shvatanja koja su različita od drugih osoba. U današnje vreme, moderna svakodnevica - užurbana i natrpana obavezama, teško dozvoljava da odvojimo vreme samo za sebe u kom je moguće otići negde s prijateljima i uživati bez brige. Održavanje prijateljstva iz tog razloga zaista može biti vrlo zahtevan zadatak!

Oslobađanje od stresa

Druženje s prijateljicama za vikend oslobađa od stresa. Razlog je jednostavan - nema bolje provedenog vremena od onog koje podrazumeva uživanje u kafi ili na vikend izletu s prijateljicama koje će vas uvek najbolje razumeti, saslušati, utešiti i pomoći svojim savetima i iskrenom podrškom.

foto: Depositphotos/ikostudio
foto: Depositphotos/ikostudio
.

Dobro raspoloženje

U slučaju da vas obaveze sateraju u ćošak i da počinjete da stičete utisak da nema izlaza iz neprekidnog kruga poslovnih zadataka s dečijim treninzima i školskim zadacima, partnerovim zahtevima i nezaobilaznog održavanja kuće, prijateljice su najbolje rešenje. One su izlaz iz svake naizgled bezizlazne situacije i tačno znaju čarobnu formulu za bolje raspoloženje i savršeno opuštanje!

Lakše podnošenje teških situacija

Nema toga što jedan dugačak razgovor s iskrenom prijateljicom ne može rešiti. Ona može biti vaša najveća zaštita koja će učiniti sve samo da se osećate bolje. Tačno zna šta vam u kom trenutku treba i kako mora postupiti da bi vam popravila raspoloženje!

Izvor: zena.hr