Danas je taj dan: Ako šaljete prijavu za posao ponedeljkom, šanse vam drastično rastu...

Ponedeljak, sreda ili petak? Da li ste znali da vaša prijava za posao na jedan tačno određeni dan u nedelji ima znatno veće šanse za uspeh?

Danas je taj dan!, foto: Depositphotos/jamesteohart
Danas je taj dan!, foto: Depositphotos/jamesteohart
.

Jedna američka anketa otkrila je zanimljive rezultate. Više od 500.000 ispitanika je podvrgnuto analizi, tokom koje je utvrđeno da je 30 odsto osoba - koje su se javile na konkurs za posao tako da su „papiri“ stigli u ponedeljak - pozvano je na razgovor.

Ako je prijava došla u sredu, smanjile su se šanse za ulazak u sledeći krug za 20 posto.

Međutim, istraživanje je pokazalo da je utorak dan kad je najviše molbi završilo u fioci poslodavaca. Ako se to dogodilo u subotu, izgledi su takođe loši: tek 14 posto molbi prolazi tog dana.

Analitičari pretpostavljaju da što pre molba dođe u kompaniju, toliko je više vremena da se osoblje kadrovske službe posavetuje s kolegama i još iste nedelje dogovori usmeni razgovor.

Ako papiri dođu sredinom ili krajem nedelje, moguće je da usmenog razgovora uopšte neće biti. Naravno, to su sve teorije koje mogu, ali i ne moraju biti tačne.

U svakom slučaju ništa vas ne košta da isprobate ovu strategiju sledeći put kad se budete prijavljivali na nakei konkurs.

Srećno!

Izvor: miss7