Gorka, sa mlekom ili sa šlagom: Kakva kafa je idealna za vaš horoskopski znak?

Većina nas ne može da zamisli dan bez kafe i uglavnom uvek pijemo istu. Ali, znate li da zvezde znaju koja je idealna kafa za svakog od nas? Saznajte kakva bi vam se svidela prema vašem horoskopskom znaku i isprobajte je! Možda običnu crnu bez šećera ili belu kafu zamijenite nekim novim ukusom...

Kakva kafa je idealna za vaš horoskopski znak?, foto: Depositphotos/konradbak
Kakva kafa je idealna za vaš horoskopski znak?, foto: Depositphotos/konradbak
.

Ovan
Ovaj prvi znak zodijaka vrlo je nestrpljiv i kompetitivan, u svemu mora da bude prvi, najbolji i najjači. Zbog snažnog i moćnog karaktera najviše mu odgovara dugo pržena i baršunasta kafa moćnog i intenzivnog ukusa s daškom gorkog kakao praha. Takva kafa ostavlja prijatan gorki "aftertaste" koji bi zaista mogao da vam odgovara ako ste rođeni u ovom znaku.

Bik
Bik je senzualan astrološki znak koji voli maksimalno da uživa u dobroj hrani i lepim stvarima te uvek nastoji da dobije najbolje od svega pa tako i od svoje kafe. Zato je za bika najbolja intenzivna i kremasta kafa guste, baršunaste teksture koja se postiže finim mlevenjem.

Blizanci
Osobe rođene u ovom znaku su znatiželjne, svestrane i stalno su u potrazi za nečim novim. Ne vole rutinu pa tako ne vole ni da stalno piju istu kafu. Sklone su isprobavanju novih stvari, stoga je za Blizance idealna voćna i vibrantna kafa s vinsko voćnim notama crne ribizle i brusnice, specifična zbog svoje lagane, ali živopisne kiselosti.

Rak
Rak je osetljiv i lako menja raspoloženja, ali je i vrlo emotivan i odan. Voli udobnost i drži se poznatog, pa će najviše uživati u punom i ujednačenom espressu čije su karakteristike delikatna aroma i suptilni balans između jačine, finoće i punoće.

Lav
Ako ste po horoskopu Lav, znači da volite relaksaciju i jednostavnost. Nemate strpljenja za komplikovane ili dosadne stvari i ne marite za detalje. Zato je vaš idealan crni napitak kafa s ukusom čokolade. Tamna, bogata i klasična kafa čiji ukus crne i gorke čokolade podseća na kockicu tamne čokolade, mogao bi da bude vaš svakodnevni izbor u kojem ćete zaista uživati.

Devica
Za razliku od Lava, Devica veoma pazi na detalje i pravi je perfekcionista. Iako uvek sve analizira i preispituje, ujedno je i praktična, pa je njena idealna kafa ona s ukusom vanile. Bogata izbalansiranim aromama vanile i pečenih žitarica, punog ukusa, nežna i svilenkasta za nepca, pravi je odabir za rođene u znaku Device.

Vaga
Vage su nežne, ali izuzetno izbirljive i neodlučne. pa uvek "igraju na sigurno". Kada imaju raznolik izbor pred sobom, teško im je da se odluče za nešto, stoga uvek radije biraju ono s čime znaju da ne mogu da pogreše. Zato je za njih idealna blaga i delikatno pečena kafa s klasičnim aromama i harmoničnim balansom.

Škorpija
Rođeni u znaku Škorpije su strastveni, nezavisni i autentični. Uvek teraju sve po svom i vole da isprobavaju nove stvari. Ovaj znak će najviše da uživa u neobičnim i autentičnim napicima poput cvetne i bistre kafe bogate toplim aromama zrelog voća i delikatnim notama cvetova narandže.

Strelac
Strelčevi su optimistični, puni energije i samopouzdanja; slobodnog su duha i otvorenog uma. Skloni su avanturama i uzbuđenjima, pa je za njih idealna moćna i karamelizovana kafa. Intenzivnog ukusa, s notama karamele i đumbira i drvenaste arome, probudiće Strelčeva čula i podstaknuti njegovu energiju.

Jarac
Odgovoran, ambiciozan i disciplinovan, Jarac je sklon tradiciji i uvek "igra po pravilima". Ako ste rođeni u ovom astrološkom znaku, obožavaćete slatku i laganu kafu bez kofeina s ujednačenim notama žitarica i voća.

Vodolija
Vodolije su originalne, nezavisne i energične, pa vole da je i njihova kafa energična i jedinstvena. Zato je za njih idealan bogat, prepoznatljiv i jedinstven espresso s izuzetnim notama žitarica i prefinjenom laganom kiselošću.

Ribe
Ribe su misteriozne i kreativne, te sklone sanjarenju. Neverovatno su empatične prema drugima i nežne, ali moćne naravi zbog čega ih svi vole. Zbog toga je njihova idealna kafa moćna i drugačija - intenzivna s voćnim notama i mrvicom kiselosti - baš po meri Ribe.

Izvor: miss7