Tragičan kraj: Pronađeno telo mađioničara koji je pokušao da izvede Hudinijev trik i ušao u reku okovan lancima...

"Ako budem mogao da se oslobodim - to će biti magija. A ako ne budem - to će biti tragedija." I bila je...

foto: Depositphotos/ilustracija
foto: Depositphotos/ilustracija
.

Indijska policija pronašla je telo mađioničara koji je nestao u reci nakon što je pokušao da izvede poznati Hudinijev trik.

Čančal Lahiri (42), poznat po svom umetničkom imenu Mandrejk, nestao je u nedelju oko podneva kada je skočio u vodu vezanih ruku i nogu u reku Hugli u Indiji. Njegovo telo bilo je uvezano lancima, koje je držalo šest katanaca.

Lahirijeva namera je bila da se, u Hudinijevom stilu, oslobodi lanaca i dopliva od obale.

On je, prema pisanju Gardijana, okupljenoj publici, pre spuštanja u vodu, rekao:

"Ako budem mogao da se oslobodim - to će biti magija. A ako ne budem - to će biti tragedija."

I dalje vezano čeličnim lancima njegovo telo je isplivalo na obalu reke na kilometar udaljenosti od mesta na kojem je počeo sa izvođenjem trika.

.

An Indian stuntman who entered the Ganges river tied up with steel chains and rope went missing, Sunday, June 16, police said. Chanchal Lahiri, also known as “Wizard Mandrake,” was lowered into the river with media and police standing by, but the 40-year-old never emerged.

.

Gledaoci koji su se okupili kako bi ga bodrili odmah su obavestili policiju pošto Mandrejk nije izronio i započeta je potraga. Mandrejk je bio obmotan lancem koji je bio zaključan sa šest katanaca. Tako vezan – spušten je s broda u reku. Pošto nije uspeo da izroni, policija i tim ronilaca pretražili su deo reke, ali nisu pronašli mađioničara.

Ovo nije prvi put da je Mandrejk pokušao da izvede trik pod vodom. Prvi put se vezan spustio u reku u staklenoj kutiji pre 20 godina. Tada je trik izveo uspešno.

Jedan posmatrač rekao je da je i tada gledao Mandrejka i da je i ovog puta mislio da će uspeti.

“Nisam ni mislio da ovaj put neće izaći iz vode”, rekao je on.