5 trikova koji će vas zaštiti od krađe na plaži

Krenuli ste na plažu, da se malo opustite i vrele letnje dane provedete pored vode, ali jedna stvar vas muči - kako zaštiti vase stvari od lokalnih lopova koji vrebaju sa svih strana i jedva čekaju da “opelješe” nekog neopreznog kupača. Uz ove fenomenalne i jednostavne ideje vaš sledeći boravak na plaži neće biti stresan, već zabavan i opuštajuć, baš kao što i treba da bude.

foto: Depositphotos/Ratikova
foto: Depositphotos/Ratikova
.

  1. Obratite se poznanicima

Čim stignete na plažu pogledajte da li se u blizini nalazi neka osoba koju poznajete. Ako ste je locirali, biće najbolje da svoj peškir ili ležaljku smestite pored te osobe. U trenutku ulaska u vodu ljubazno ih zamolite da vam pričuvaju stvari dok se vi kupate. Retko ko će reći ne.

  1. Zakopajte vredne stvari u pesak

Stavite svoje dragocenosti u kutiju ili vakuum kesu i zakopajte ih u pesak ispod peškira. Budite pažljivi i radite ovo vrlo diskretno, jer nikad ne znate ko vas gleda iz prikrajka.

  1. Koristite pomagala pri sakrivanju vrednih stvari

Postoji mnogo različitih predmeta koji vam mogu pomoći pri skrivanju vaših dragocenosti. Ukoliko nosite pokretni zamrzivač na plažu jedna pažljivo ispražnjena limenka može vam biti od velike pomoći. Izrežite njeno dno i diskretno u nju ubacite svoj novčanik i novac. Ako ste ljubitelji knjiga i volite da čitate pre ulaska na plažu ubacite pare i telefon u štek knjigu sa izrezanim stranicama koju ste prethodno pripremili kod kuće ili kupili kutiju u obliku knjige. Možda lopovi imaju afiniteta prema književnosti, ali je sigurno da neće imati kad da “čitaju” na plaži. Malo šira bočica kreme za sunčanje i slična ambalaža takođe mogu da posluže kao kamuflaža za vredne sitnice. Izrežite dno, očistite, ubacite vredne stvari i nadajte se da lopov neće provaliti. Pelene su definitivno najbolja stvar za skrivanje. Spakujte je da izgleda kao da je iskorišćena i u nju ubacite telefon, pare i ostale skupocenosti. Ali bićete raskrinkani ukoliko lopovi primete da u vašoj blizini nema dece.

  1. Vodootporna torbica

Vodootporna torbica je na neki način najbezbednija varijanta zaočuvanje vrednih stvari na plaži. Zahteva malu novčanu investiciju, a testiranje kod kuće je obavezno kako biste se uverili da ne propušta vodu.

  1. Malo para i rezervni telefon

Na koju god plažu da krenete najbolje je da sa sobom nosite samo najjeftinije i najneophodnije stvari. Pre svega malo novca jer ako se i desi da vas pokradu neće mnogo boleti. A što se telefona tiče najbolje je da svoj cenjeni smartfon zamenite nekim jeftinim telefonom. Em će malo ko poželeti da ga ukrade, em neće biti neka velika šteta.

Izvor: Index.hr