Prava umetnost! Brazilski tatu majstor veze goblene na koži, a slike izgledaju nestvarno!

Tetovaže u obliku goblena danas su postale pravi hit, a njima se među prvima proslavio brazilski tatu majstor Eduardo Lozano Duda. Već nakon što je uradio prvu ovakvu tetovažu, Duda kaže da se zaljubio u novi stil po kojem je danas prepoznatljiv.

foto: Depositphotos / Mr.Prof
foto: Depositphotos / Mr.Prof
.

.

- Davno sam radio sa logotipima i vezenim majicama, a inspiracija za tetovaže usledila je nakon toga - kazao je Lozano za magazin Bored Panda.

.

On je tetovažama poceo da se bavi 2002. godine zahvaljujući prijatelju i mentoru Klaudiju Boti koji ga je naučio svemu o tetovažama i mašinama za tetoviranje. Lozano je, međutim, oduvek želeo da bude drugačiji i izdvoji se od drugih tatu umetnika. Nije mu dugo trebalo da dođe na ideju spajanja goblena i tetovaža.

.

- Nisam bio prvi koji je započeo da pravi tetovaže poput goblena, ali sam prvi koji ih je učinio tako realističnim - smatra Lozano, prenosi portal Klix.ba.

.

​​​​​​Njegov rad prepoznali su umetnici širom sveta i već je primio nekoliko poziva na različita okupljanja tattoo majstora u Italiji, Hrvatskoj, Španiji, Nemačkoj, Kolumbiji, Francuskoj.

Izvor: Klix.ba