ODLIČAN FAZON! Kako od zelenih dobiti zrele banane za SAMO 30 sekundi!?

U poslednje vreme veoma teško mogu da se pronađu lepe zrele banane već su one najčešće zelene. Ipak, postoji jedan fazon koji će pomoći da one za čas sazreju.

.

Odlična stvar kod banana je činjenica da će ljudi pronaći način za njihovu upotrebu čak i kada su prezrele i gotovo potpuno smeđe boje.

Ali šta je sa zelenim bananama? One su gotovo beskorisne, a ako na raspolaganju nemate tri dana da bi zelene banane dobile svoju prepoznatljivu žutu boju, možete da pokušate ovaj jednostavan trik s mikrotalasnom.

Najprije uzmite viljušku i izbodite bananu sa svih strana da bi olakšali ulaz toplote. Zatim bananu stavite u mikrotalasnu (oko 30-60 sekundi), i to je to!

Jednom kada je izvadite iz mikrotalasne banana će verojatno grozno izgledati, ali njena tekstura biće jednaka teksturi savršeno zrele banane. Takođe, budući da se najbolji hleb od banana priprema upravo s vrlo zrelim bananama, na ovaj način možete brzo i jednostavno osigurati najbolje moguće sastojke.

Nakon što je banana “gotova”, pre konzumacije je svakako ohladite. Dok god možete da zaobiđete standarde o tome da bi idealna banana trebalo da izgleda, na ovaj način svaki put možete da dobijete savršeno zrelu i ukusnu bananu.

Izvor: net.hr