Čini li vas frizura starijim nego što zapravo jeste?

Frizura je mnogo bitna za naš izgled zato, ukoliko izaberete pogrešan oblik, boju ili dužinu možete sebi da dodate koju godinu. Evo na šta naročito treba da obratite pažnju kod izbora frizure...

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Ponekad se trudite oko svoje frizure, ali, ne uspevate da postignete efekt koji ste hteli. Obratite pažnju na sledeće detalje koji mogu da vas postaraju za nekoliko godina:

Pretamna boja kose

Tamno braon boja odlično pristaje mlađim devojkama, ali, kako starimo, gubimo pigment, koža postaje suva i manje elastična, pa upravo zbog toga je dobro posvetliti malo i boju kose. Ako ne želite da posvetlite celu kosu, dodajte barem nešto svetlije pramenove.

Presvetla boja kose

Platinasta boja kose može značajno da vas postara jer izgleda isprano i neprirodno, a to vam dodaje godine. Bolje potražite neku prirodniju nijansu plave.

Previše volumena

Naravno da je dobro da je vaša kosa puna volumena, ali, previše volumena će vas postarati. Razgovarajte sa svojim frizerom, on može da vas posavetuje gde bi trebalo da postavite granicu.

Previše svetao izrastak

Crvena, bakrena, narandžasta i slične boje mrvicu stoje bolje kada je izrastak tamniji. Jednolična boja dodaje više godina nego što ih imate.

Izvor: Covermagazin.com