Psiholozi otkrivaju: Šta najomraženiji kućni poslovi govore o vama!

Svako od nas pojedine kućne poslove obavlja sa manje ili više volje, a ima i onih koje najmanje volimo da radimo. Psiholozi su utvrdili šta najomraženiji posao govori o nama

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Svako od nas pojedine kućne poslove obavlja sa manje ili više volje, a ima i onih koje najmanje volimo da radimo. Psiholozi su utvrdili šta najomraženiji posao govori o nama.

Spremanje ormana - vi ste optimista.

Na prelasku godišnjih doba poželite da presložite stvari u ormanu, ali sve ostane samo na želji. U njemu još čuvate odeću staru i po dvadesetak godina, koju vam je žao da bacite jer mislite da će vam kad-tad ponovo zatrebati, ili zbog uspomena koje vas vezuju za nju.

Čišćenje frižidera - perfekcionista ste, ali ste neuredni.

Da, i to je moguće, zbog toga što perfekcionista uglavnom neće da uradi nešto u šta nije siguran da će biti savršeno. Međutim, ako vam je frižider toliko pretrpan da se teško snalazite u njemu, to je znak da bi trebalo malo manje da budete strogi prema sebi.

Ribanje kade - spontani ste i izbegavate dugoročne planove.

Živite od danas do sutra i ne razumete one koji se snalaze samo uz pomoć rokovnika ili sekretarica. Tako i naporno pranje kade najradije ostavljate za sutra.

Pranje sudova - vi ste kreativac.

Tako pristupate i kreiranju obroka, ali i slaganju (i ostavljanju) prljavih sudova nakon njihove pripreme. Dok kuvanju sa radošću posvećujete sate, ponekad vas čak mrzi da sudove složite u mašinu za suđe, ako je imate. U slučaju da je nemate, oni su vaša prava noćna mora.

Ribanje pločica u kupatilu - širokog ste uma.

Čini vam se da je vaše kupatilo uvek dovoljno čisto. Pravite se da ne primećujete prljavštinu na pločicama. Sa prašinom se hvatate ukoštac tek prilikom menjanja rasporeda u kupatilu ili velikog spremanja stana. Važni su vam detalji, ali ne i uklanjanje prljavštine.

Usisavanje - umetnička ste duša.

Kad ste primorani da usisavate, trudite se da uhvatite ritam u pomeranju creva gore-dole ili se divite linijama koje ostaju za usisivačem. Uvek ćete vikend pre provesti čitajući, pišući, crtajući, plešući, pevajući...

Brisanje prašine - realistični ste.

Tako pristupate i prašini kao pojavi - zašto je brisati, kada će ponovo pasti. Doduše, tako možete da se zapitate i u vezi jela, ali ne... Prašina je dosadna i radije ćete reorganizovati ili skloniti, pa i prodati stvarčice na koje je napadala, nego što ćete je sakupljati krpom, pa tresti kroz prozor, pa je ponovo brisati... Već ste se umorili, zar ne?

Izvor: novosti