Zanimljivosti

Sve blagodeti jasmina: Poboljšava san, pruža osećaj sreće i "sređuje" hormone!

Biljke imaju veliki uticaj na celokupno zdravlje vašeg organizma. Neke od njih ispuštaju kiseonik i poboljšavaju kvalitet vazduha, a najbolji deo je taj kada neke biljke mogu da pomognu u borbi sa anksioznošću, napadima panike i depresijom.

15.03.2019. - 13:00h
Miris jasmina bolji je čak i od sedativa
Miris jasmina bolji je čak i od sedativafoto: Depositphotos

Istraživači su potvrdili vezu između nivoa kiseonika i stresa. Toksini koji se nalaze u zatvorenom prostoru često mogu da prouzrokuju anksioznost i stres. Oslobodite vaš dom od tih nepotrebnih toksina da biste popravili raspoloženje i uspešno pobedili stres i anksioznost.

Laboratorijska istraživanja su otkrila da miris jasmina i esencijalnog ulja jasmina smiruje miševe, na kojima su vršeni eksperimenti. Laboratorijske životinje su prestale da rade ono što su radile u istom trenutku kada su osetile miris.

Skeniranje mozga je zapravo pomoglo istraživačima da odrede efekat mirisa jasmina na jednu vrstu hemikalije, i primetili su da ona ublažava anksioznost. Profesor Hans Het rekao je da se rezultati objavljeni u jednom časopisu (Journal of Biological Chemistry) mogu "smatrati dokazom naučne osnove za aromaterapiju."

Naučnici su otkrili da je miris jasmina čak i bolji od sedativa, tableta za spavanje i lekova protiv anksioznosti.

Eterično ulje jasmina bori se protiv anksioznosti i depresije

Naučne studije su otkrile da je eterično ulje jasmina efikasan lek za anksioznost, probleme sa spavanjem, hormonalni disbalans i umor.

- Leči anksioznost i nervnu napetost
- Poboljšava san
- "Sređuje" hormone, PMS, promene raspoloženja, valunge, libido
- Pruža osećaj sreće
- Poboljšava budnost i kognitivne performanse

Koristite ulje jasmina za lečenje blage depresije, poboljšajte koncentraciju i ublažite grčeve. Takođe pomaže u suočavanju sa nesanicom i drugim bolestima.

Izvor: Stil