Ukrali sliku vrednu TRI MILIONA evra ali se nikako nisu nadali OVAKVOJ reakciji policije

Kada se ukrade nešto što je vredno preko tri miliona evra očekuje se da cela država bude u pripravnosti dok se ne pronađe. E pa ovoga puta u Italiji se nije to desilo. Lopovi su došli do svog plena, ali policija se nije mnogo uzbudila...

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Lopovi u severnoj Italiji ranije ove nedelje ukrali su remek-delo iz 17. veka vredno 3, miliona evra - ili su barem tako mislili.

Policija je kasnije otkrila da kako lopovi nisu zaista ukrali "Raspeća", renesansnog flamanskog umetnika Pitera Brojgela mlađeg, već kopiju kojom su zamenili originalnu sliku.

.

Policija u gradiću Kastelnuovo Magra obavestila je javnost da su saznali za plan krađe slike iz crkve - pa su postavili zamku pre mesec dana, prenosi CNN.

.

Pravo remek-delo, donirano crkvi početkom 20. veka, skinuto je i čuvano na sigurnom, a postavljena je kopija. Policija je postavila i kamere za nadzor crkve.

U sredu, lopovi su čekićem provalili u vitrinu i odneli sliku - naizgled potpuno nesvesni da su ukrali kopiju.

Gradonačelnik Daniele Montebelo, kog je policija informisala o tajnoj operaciji, odlučio je da u njoj s njima učestvuje. Nakon pljačke italijanskoj novinskoj agenciji rekao je da je krađa tog "dela neprocenjive vrednosti težak udarac za njihovu zajednicu."

Lopovi još uvek nisu uhvaćeni, ali policija kaže da im je na tragu.

Izvor: Index.hr