Dečak je visio sa žičare, a onda je grupa tinejdžera došla na genijalnu ideju i spasila mu život!

Osmogodišnji dečak visio je sa žičare, bio je u šoku, kako on tako i njegov otac. Ali, onda su došli hrabri tinejdžeri...

foto: Youtube PrtScr
foto: Youtube PrtScr
.

Skijanje jedne porodice u Kanadi umalo je završio tragično za osmogodišnjeg dečaka koji je ispao iz žičare i ostao da visi na visini od šest metara, prenosi CNN.

Njegov otac je uspeo da ga zgrabi, ali ne i da ga povuče nazad, tako da je prestrašeni mališan ostao da visi u vazduhu. Srećom, u blizini se našla grupa tinejdžera koji su se brzo snašli i pritekli mu u pomoć.

"Bio je jako uplašen i počeo je da panii", ispričao je za lokalne medije jedan od spasitelja, 14-godišnji Džejms Mekdonald.

Dok su drugi skijaši samo promatrali šta se događa, Džejms i njegovi prijatelji uhvatili su zaštitnu mrežu s jedne ograde i raširili je ispod dečaka. Prvo su zatražili da skine skije da se ne bi povredio tokom pada, a zatim su zamolili oca da im veruje i pusti dečaka.

Kad ga je pustio, mališan je pao u mrežu i sigurno se prizemljio pa je cela priča prošla bez povreda, ali je za svaki slučaj odveden kod lekara.

Zbog svoje hrabrosti i humanosti dečaci su dobili besplatno skijanje...

Pogledajte njihov podvig...

.

Izvor: Index.hr