Koncert Nevene Pavlović „BELEŠKE O LjUBAVI“

U Domu omladine 23. januara, sa početkom u 20 časova, biće održan koncert klasične muzike „Beleške o ljubavi“, mlade operske umetnice Nevene Pavlović, koja živi i radi u Londonu.

.

Nevena Pavlović, (sopran) magistirala je muziku na čuvenoj Gildhol školi za dramu i muziku u Londonu (Guildhall School of Music and Drama) u klasi Rudolfa Pirnaja. Njeno bogato izvođačko isustvo sadrži različite stilove i repertoar od italijanske opere, preko francuskih, engleskih, ruskih pesama i nemačkog lida. Bavi se i edukativnim radom i oblikovanjem mladih talenata, u okviru ArtMus Akademije koju je osnovala u Londonu.

Gost koncerta je tenor Ivan Petrović, poznat kao jedan od najuspešnijih učesnika „Prvog glasa Srbije“.

Na programu će se naći dela Debisija, Sen Sansa, Štrausa, Čajkovskog, Britna, Barbera i drugih istaknutih internacionalnih autora.

Publiku očekuje muzička šetnja od Rusije, preko Evrope do Amerike: „Umetnost je najlepši oblik kulturne diplomatije. Ja pevam na svim jezicima, a ljubav je univerzalna vrednost. Poruka koju želim da pošaljem je poruka ljubavi. Non-stop govorimo o istoj, ali šta zapravo ona znači? Šta je to što je pokrenulo sve te kompozitore, od Debisija i Rahmanjinova do Barbera, da kreiraju predivne kompozicije, da ispričaju sve te priče, šta je to što možemo iz njih da naučimo? Čini mi se da se o ljubavi mnogo priča u zabavnim emisijama, ali šta je poenta ljubavi? Kako živimo? Šta nas kroz život vodi? Kakve emocije gajimo u sebi i kakve iskazujemo prema drugima? Moj koncert ima za cilj da ispriča tu priču, da istraži beleške o ljubavi i dotakne ljudska srca. Nekada umetnost, kao ni ljubav, nemaju nikakvog racionalnog smisla, ali prosto se u vama dogode“, kaže Nevena Pavlović uoči koncerta u Domu omladine Beograda.

Dom omladine Beograda organizuje koncert pod pokroviteljstvom Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Srbije, u okviru programa ART DIJASPORA posvećenog odabranim umetnicima iz Srbije koji su otišli u inostranstvo gde su pronašli svoje mesto u umetničkom svetu.

Cena ulaznice: 300 dinara parter, u prodaji je i ograničen broj ulaznica za đake i studente (uz knjižicu/indeks) po ceni od 100 dinara (za mesta na balkonu).