I svađe pakujemo u kofer

Polovina parova se posvađa i pre nego što krenu na put, već prilikom odabira destinacije. Četvrtina neće razgovarati sa partnerom najkasnije trećeg dana odmora.

.

Zimski odmor je mnogima već preseo. Ne zato što na ski-stazama nije bilo snega, već zbog svađe sa partnerom. Iako bi godišnji odmor trebalo da bude beg od svakodnevnih obaveza koje nam ne dozvoljavaju da se opustimo uz partnera, često se ispostavi da je to zapravo idealna prilika za svađu.

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da se više od polovine parova posvađa prilikom biranja željene destinacije, a za 37 odsto njih okidač za svađu je proces rezervacije smeštaja i organizacija puta.

Kada stignu na odredište, dve trećine njih će se posvađati bar jednom tokom sedam dana, a mnogi zaćute zbog nezadovoljstva već trećeg dana odmora.

Najčešći uzroci nesuglasica su prekomerno trošenje novca jednog od partnera, zatim izbor aktivnosti, nekontrolisano konzumiranje alkohola, ljubomora. Psiholozi kažu da se na putovanjima svađamo zato što smo i stres i umor "spakovali u kofere". Međutim, bez obzira na to, većina parova se ipak sa putovanja vrati u boljim odnosima, i sa snažnijim osećanjem bliskosti nego pre putovanja.

Dakle, pazite šta sve "pakujete" i srećan put.