Uskoro simulator nesreće na Titaniku

Replika Titanika u prirodnoj veličini zauzeće centralno mesto tematskog parka na kineskom kopnu u okviru koga će biti otvoren i muzej i simulator kako bi posetioci mogli da dožive potonuće broda 1912. godine.

.

Kineska verzija "nepotopljivog broda" vredna 165 miliona dolara trebalo bi da bude otvorena 2016. u parku u provinciji Sečuan, 1500 kilometara udaljenom od najbližeg okeana.

Su Šaojun, izvršni direktor @Seven Star Energy@ grupe koja finansira projekat rekao je da je Aziji potreban njen muzej Titanika.
"Mislimo da je vredno širiti duh Titanika. Univerzalna ljubav i osećaj odgovornosti pokazani tokom nesreće Titanika predstavljaju duhovno bogatstvo ljudske civilizacije", rekao je on novinarima.

Cilj projekta je da bude više od muzeja broda i filma iz 1997. Simulator će omogućiti zainteresovanima da "dožive" potonuće broda. "Kada brod udari u ledeni breg biće treskanja i drmusanja. Omogućićemo ljudima da osete vodu kako ulazi uz pomoć zvučnih i svetlosnih efekata. Pomisliće ''Udaviću se, moram da pobegnem", objasnio je Su.

Luksuzni Titanik potonuo je 15. aprila 1912. godine na svom prvom putovanju iz engleske luke Sauthempton ka Njujorku i tada je život izgubilo više od 1500 ljudi.
U filmu Džejmsa Kamerona, Kejt Vinslet i Leonardo DiKaprio igrali su nesrećne ljubavnike i "Titanik" je sa 2,2 milijarde dolara drugi film sa najvećom zaradom posle "Avatara" koji je takođe rezirao Kameron.

Izgradnja replike Titanika trebalo bi da počne ove godine, a u okviru parka biće i plaža, 6D bioskop i replike venecijanske crkve i evropskih zamaka.

Izvor: Tanjug