Filmovi i žurke u okviru manifestacije „Raspust za Dž“

U okviru manifestacije „Raspust za Dž“ koja će u Domu omladine Beograda trajati od 13. do 19. januara 2014, učenici i studenti moći će da uživaju u besplatnim filmskim projekcijama i di džej muzičkim programima.

.

Počevši od 14. januara organizovane su projekcije novijih animiranih (od 18 časova) i igranih (od 20 časova) filmskih ostvarenja. Žurke di džej i vi džej kolektiva Kišobran planirane su za 18. januar od 22 časa i za 19. januar – matine od 18 časova.

„Brojnost učesnika obrazovnih programa Doma omladine Beograda, kako redovnih, tako i okviru Raspusta za Dž, dokazuje da su mladi više nego zainteresovani za sticanje novih znanja i veština, posebno onih koje ne dobijaju u okviru svojih školskih i studijskih programa“, ističe v.d. direktora Doma omladine Beograda Marko Stojanović, i dodaje: „Radujemo se što su mladi Beograda i Srbije svima nama dokazali da nisu inertni ni lenji, da nisu nezainteresovani, već da im samo treba pružiti priliku da kažu i pokažu. Treba im omogućiti da stiču nova znanja, iskustva i veštine u oblicima prilagođenim 21. veku, novim tehnologijama, bez opterećenja na roditeljski budžet. Nakon raspusta, Dom omladine će u okviru redovnih obrazovnih aktivnosti nastaviti sa organizovanjem kreativnih, zanimljivih i korisnih predavanja i radionica, a uskoro će mladima u DOB-u na raspolaganju biti i savremeno opremljen Aj-ti (IT) kutak.“

Radionički programi „Raspusta za Dž“ realizuju se besplatno pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, dok su besplatne filmske projekcije organizovane pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu.

Poslednjeg dana „Raspusta za Dž“, 19. januara, polaznici radionica predstaviće svoj rad javnosti od 16 časova, kada će biti održane prezentacija polaznika mjuzikl radionice i pozorišne radionice, otvaranje izložbe polaznika škole stripa i ilustracije i prezentacija polaznika filmskih radionica.