"Lonely Planet": Januar u Beogradu

Najpopularniji turistički vodič na svetu "Lonely Planet" objavio je krajem sedmice svoje preporuke za prvi mesec 2014. godine, među kojima se našao i Beograd.

.

Poseta Beogradu u januaru, uprkos niskim temperaturama, iskustvo je koje će zagrejati vaša srca, piše "Lonely Planer".

Zbog praznika koji se proslavljaju prema julijanskom kalendaru, praznično slavlje u Beogradu traje tokom većeg dela januara, pa se tako srpsaka prestonica našla na listi turističkih preporuka za januar.

"Pravoslavni božić obeležava se 7. januara. Prisustvujte liturgiji u hramu Svetog Save, jednom od najvećih an svetu, koji je još uvek u izgradnji, i učestvujte u velike lomljenju božićne pogače na Terazijama. Srećno sa pronalaženjem novčića", navodi se u vodiču.

Proslave se protežu i do 13. januara kada je zakazan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a kao preporuka su istaknute kafane u Skadarliji, uz balkansku kuhinju i muziku.

"I na kraju, ukoliko ste dovoljno hrabri, 19. januara zaronite u hladnu vodu kod Ade Ciganlije u okviru nadmetanja za za Bogojavljenski časni krst", piše "Lonely Planet", preporučujući kasnije i zagrevanje uz rakiju.

Izvor: B92