Neobični zahtevi Deda Mrazu

Deda Mraz ovih dana dobija pregršt pisama iz celog sveta, a neki zahtevi sa zaista posebni: Mala Francuskinja traži kameru za snimanje dečjih emisija, „jer ove koje puštaju ne vrede ništa!”

.

Omiljeni lik Deda Mraz ovih dana „dobija“ pregršt pisama od dece iz svih krajeva sveta, a američki mediji su objavili šta sve mališani traže od deke sa bradom. Najčešće zahtevaju elektronske igrice najnovije generacije, čuvene „lego“ kocke i najpolularniju lutku Barbiku, međutim, ima i onih čiji zahtevi su krajnje neobični, pa dokazuju da su najmlađi zaista maštoviti.

Sedmogodišnja devojčica iz Francuske, zemlje iz koje prema istraživanjima Međunarodne poštanske unije stiže najviše pisama Deda Mrazu, napisala je: „Želela bih pravu filmsku kameru da sama snimam TV emisije za decu, jer ove koje sada puštaju ne vrede ništa“!

Iz Kanade se na adresu Deda Mraza u finski deo Laponije godišnje pošalje čak 1,35 miliona, a iz SAD oko milion. Mala Kanađanka napisala je: „Volela bih da dobijem Barbiku i sve što joj je potrebno, automobil, kuću, odeću, tako sledeće i one tamo godine uopšte neću morati da ti pišem“.

Najviše malih gurmana je u Americi, jedan dečak je u pismu tražio mašinu koja proizvodi picu, a drugi opremu za pecanje, ali onu koja donosi prženu ribu! Njihova vršnjakinja, očigledno veliki sladokusac, zahtevala je od Deda Mraza frižider u kojem uvek ima sladoleda, a šestogodišnja devojčica zamolila je da joj pošalje najveću kutiju punu čokolade. Ne bilo kakve, nego one od koje se ne goji, da i mama može da se posluži.

Deca se često i požale dobrodušnom deki, mala učenica iz Holandije očigledno nije srećna što je krenula u školu, pa traži knjige koje svako dete može brzo i lako da pročita i razume.

Izvor: Novosti