Koncert trija Miška Plavog

Miško Plavi Trio, koji čine Milivoje Petrović – Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić – Johnny, nastupa u subotu, 28. decembra 2013. u 21 čas u Mikser House-u. Specijalni gosti koncerta biće Akaš Bat (Akash Bhatt), perkusionista iz Indije, vrsni muzičar sa bogatim internacionalnim iskustvom, i Mladen Lukić, trombonista i solista, stalni član ansambla Pozorišta na Terazijama i član poznatih beogradskih bendova „Maraqya“, MVP, „Zemlja Gruva“, i polufinalista popularnog TV šoua „X Faktor“.

.


Miško Plavi
se nedavno vratio sa turneje po Japanu gde je nastupao sa najboljim mladim klasičnim muzičarima na nekoliko koncerata, između ostalih u Srpskoj ambasadi i Senagawa teatru u Tokiju. Pored nastupa u glavnom gradu Japana, Miško je nastupio i u Osaki, Fukuoki, Hirošimi i drugim gradovima. Ovo je bila njegova 13. turneja u Japanu.Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a angažovan je i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison-a, Rodney Holmes-a, David Binney-a, Danny Sedownick-a, itd.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Akaš Bat (Akash Bhatt) je rođen u Indiji. U početku je svirao klasičnu i tradicionalnu indijsku muziku, a na njegov dalji muzički razvoj su uticali različiti muzički stilovi iz celog sveta. Sarađivao je sa jednom od najeminentnijih institucija iz oblasti izvođčkih umetnosti – „Darpana Academy of Performing Arts“ i nastupao je sa poznatim imenima poput Mallike Sarabhai (poznate indijske balerine), Georga Brooksa, Nicholasa McBride (Australija), Fazalom Kureshijem, Peterom Badejom (poznati indijski plesač i koreograf indijskog porekla koji živi i radi u velikoj Britaniji).

Tokom svog boravka u Srbiji sarađuje jednako sa savremenim i etno bendovima, kao i sa DJ izvođačima.

Mladen Lukić je rođen u Subotici 1983. godine. 2003. godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek trombon, u klasi prof. Aleksandra Bencica. Za vreme studija pohađa majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu, a tokom studija sarađuje sa mnogim profesionalnim orkestrima, uzimajući učešća u brojnim, uspešno izvedenim nastupima: orkestar akademije FMU, simfonijski orkestar RTS, simfonijski orkestar Crne Gore, orkestar opere Madlenijanum, orkestar Pozorišta na Terazijama, Camerata Serbica, Soul Conection big band (Duško Gojković), SS Big Band, brojni kamerni sastavi za potrebe pozorišta JDP, BDP, Boško Buha, Atelje 212. Od 2008. godine, u stalnom je radnom odnosu u orkestru Pozorišta na Terazijama, kao prvi trombonista i solista. Sarađivao je sa poznatim muzičarima u zemlji i inostranstvu. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti i član poznatih beogradskih bendova „Maraqya“, MVP, „Zemlja Gruva“, i dr.

Karte za prvi Miškov koncert posle velike japanske turneje mogu se kupiti u pretprodaji po ceni 500 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, dok će cena karte na ulazu će biti 700 dinara.